Romantika je na psu, hitri seks je edina oblika izkazovanja strasti in naklonjenosti, klasične zmenkarije so utonile v pozabo. Mnogi, tako ženske kot moški, se otepajo čustev v strahu, da jim bodo ta prinesla le bolečino in pa seveda odvzela preveč dragocenega časa. Tradicionalnega dvorjenja tako rekoč ni več, čeprav številne priznavajo, da pogrešajo svojo vlogo občudovane lepotice in kavalirja, ki jih želi omrežiti in osrečiti.

In kaj ženske – kljub drži neomajnih feministk – po tihem še vedno najbolj opevajo pri svojih snubcih? Vsaki, denimo, laska, ko ji moški odpre vrata restavracije, doma ali avtomobila – gesta, da jo želi izbranec razbremeniti prijemanja za kljuko in ji olajšati vstop ali izstop, je všeč vsaki. Podobno velja za pomoč pri oblačenju, jakne ali plašča, se razume. Da, da, saj se vsaka zna sama obleči, a tu ne gre za vprašanje sposobnosti, temveč, spet, za prevzemanje bremena; medtem ko on skrbi za vašo garderobo, si lahko, denimo, popravite pričesko. Ljubezen gre skozi želodec, drži kot pribito, zato vam moški, ki vam prepusti zadnji slastni grižljaj, nedvomno izkazuje neznansko naklonjenost. Vas ima pač raje kakor vsako dobroto, ki se znajde na njegovem krožniku, torej o ljubezni nikakor ni treba dvomiti. Kaže zanimanje za vašo družino? Če so mu vaši starši bolj všeč kakor vam ali vsaj poskuša dajati takšen vtis, mu je še kako mar za vašo pozitivno oceno. Vsaka pobuda za skupno druženje je zanesljivo pobuda za resno razmerje! 

Avtomobil vam je napolnil z gorivom, kar vas morda preseneča, a tu gre preprosto za lepo vzgojenega moškega, ki želi izbranki omogočiti kar se da udobno vožnjo in ji prizanesti z neprijetnimi opravili. Seveda, vsaka zna sama natočiti bencin v svoje vozilo, pa saj vemo, da tu ne gre za znanje, temveč preprosto kavalirstvo. In ker mu je mar za vaš okus in mnenje, si bo z vami ogledal tudi film, čeprav žanr ni ravno njegov najljubši. Je vaš partner zaščitniški? Se med sprehodom vedno postavi na zunanjo stran pločnika in vas tako obvaruje pred morebitno grožnjo? Nikar ne zavračajte takšne pozornosti, zanj ste preprosto tako dragoceni, da ne bo dopustil nikakršnega tveganja. In ne, šopkov cvetja ne pošiljajo samo v filmih, tudi v resničnem življenju vas lahko doleti tako prijetno presenečenje – pa ne govorimo o dragih aranžmajih za valentinovo, temveč naključno nabranem ali kupljenem šopku. Kar tako, ker je pač razmišljal o vas – in to je všeč vsaki, pa naj to priznava ali ne.