Novico o zaroki sta objavila vsak na svojem instagramu, oba sta delila skupno fotografijo, na kateri Katy pred kamero razkazuje čudovit zaročni prstan. Katy se je v svoji objavi še pozabavala z opisom in fotografijo naslovila »full bloom« in tako namignila, da bo kmalu tudi uradno postala del Bloomove družine. Za zvezdnikoma je kar nekaj turbulentnih let, spoznala sta se decembra 2015 na podelitvi zlatih globusov, se zaljubila na prvi pogled in bila nerazdružljiva naslednjih nekaj mesec. A že februarja 2016 so nastopile težave. Sporočila sta, da potrebujeta premor, viri blizu para pa so takrat razkrili, da so k razhodu botrovale tudi različne želje glede družine, Katy, ki je bila med leti 2010 in 2012 poročena z britanskim komikom Russllom Brandom, si je namreč želela otrok, Orlandu, ki ima z bivšo ženo Mirando Kerr že osemletnega sina Flynna, pa ta ideja ni najbolj dišala. 


Zvezdnika leta 2011: Orlando je z ženo Mirando Kerr dobil sina, Katy pa je z možem Russllom Brandom osvajala rdeče preproge.


Kljub temu sta zvezdnika ostala v prijateljskih odnosih, mediji pa so ju pogosto zalotili pri druženju (na zabavi po podelitvi oskarjev 2017 in na koncertu Eda Sheerana). Morda je prav to botrovalo k temu, da sta obnovila ljubezen, novo leto 2018 sta namreč pričakala skupaj na počitnicah na Maldivih. Očitno sta v enem letu tudi uskladila želje glede skupne prihodnosti, saj že nekaj mesecev na instagramu objavljata le zaljubljene fotografije drug drugega. Katy je tam na igralčev 42. rojstni dan zapisala, da je Orlando najbolj dober in prikupen moški, kar jih je kdaj imela srečo spoznati. Orlando pa je na valentinovo, dan preden sta novico o zaroki delila s svetom, objavil citat, ki med drugim tudi pravi: »Ljubezen ni, ko si dve osebi zreta v oči, ampak ko skupaj gledata naprej v isto smer.«