Na današnji tiskovni konferenci je direktor SZS Križan je izpostavil, da so bila dogovarjanja z ekipo Tine Maze težka že dolga leta in "da so se vedno iskale rešitve in tako je tudi tokrat". Obenem se je opravičil, ker so na SZS v sporočilu za javnost napovedali, da so prejeli poziv Tine Maze. "To je bil lapsus. Prejeli smo poziv Andree Massija v imenu Tine Maze. Za to napako se Tini Maze osebno opravičujem." V luči opravičila tako ni manjkalo obtožb na račun Tinine ekipe. 

Križan trdi, da so se s strani Andree Massija pričeli vršiti pritiski na sodelavce SZS in nekatere sponzorje, a kakšni naj bi ti pritiski bili, ni želel razkriti. S prvo izjavo, ki so jo podali javnosti, pravi, da so želeli reagirati in zaščititi vse deležnike ter postaviti meje.  

SZS je še enkrat poudarila, da so na zvezi programi postavljeni, pogodbe podpisane in razmerja s sponzorji postavljena in dogovorjena. "Kot velja za vse tekmovalce, je treba s Tino Maze pogodbeno opredeliti nastop za tekmo," je povedal Križan. Mazejevo je označil za edinstveno šampionko, katere slovo bi bil enkraten dogodek, zaradi česar je prepričan, da bodo našli skupno pot, vendar zveza ne sme in noče delovati mimo pravil. "Tina si zasluži veličastno slovo od velike kariere na belih strminah. Pri tem smo pripravljeni pomagati v okviru zmožnosti," je zaključil. 

Vse je torej odvisno od uradnega pogovora, za katerega sta se pravna zastopnica SZS Barbara Kürner Čad in odvetnik Tine Maze Damjan Terpin menda že dogovorila. Takrat se bodo potrudili najti skupno izjavo, ki bo zadovoljila obe strani. Sestanek se bo morda zgodil že jutri, najkasneje pa v ponedeljek, časa do tekme namreč ni več veliko, Mazetova pa mora za nastop izpolniti jasne pogoje, ki veljajo za vse tekmovalke in tekmovalce.