Začelo se bo danes ob 17. uri na Trgu mladih v BTC v prestolnici: tam bo olimpijska bakla zagorela in začela svojo pot po Sloveniji.

Iz prestolnice bo krenila v Mojstrano, nato na Jesenice, pa v Tržič, Celje, Velenje, Maribor in Črno na Koroškem (spomnimo, rojstni kraj Tine Maze je ob športnih uspehih naše šampionke, med drugim tudi na zadnjih zimskih olimpijskih igrah v Sočiju 2014., postal Zlata na Koroškem), svojo pot pa bo končala na uradni predstavitvi olimpijske reprezentance 29. januarja v Grand hotelu Union v Ljubljani. Olimpijec in vodja navijaškega letala v Pjongčang hokejist Tomaž Razinger, zastavonoša v Sočiju, bo baklo predal članom olimpijske reprezentance Slovenije in dolga pot plamenice v Južno Korejo se bo pričela, poroča STA.

Pot olimpijske bakle bo spremljal tudi pester program, namenjen predvsem najmlajšim, ki se bodo lahko zabavali z olimpijskim kvizom, med klepetom z olimpijci, zbiranjem dobrih želja za naše športne ase, olimpijsko razpoloženje pa bodo popestrili tudi nastopi slovenskih osnovnošolcev.