Filipini: Križanje.
Eden izmed najbolj razvpitih velikonočnih običajev je vsekakor tradicija s filipinskega otočja. Na veliki petek najbolj goreči verniki podoživijo Kristusovo izkušnjo skozi nošnjo lesenih križev, bičanje in pribijanje na križ. V mestu San Fernando priredijo pasijon, kjer za katarzo na križ pribijejo vsaj tri častilce. Čeprav je celo Katoliška cerkev obred skušala prepovedati, se Filipinci ne dajo, pristali so le na preventivne injekcije proti Tetanusu.

Nova Zelandija:  Pobijanje zajčkov.
Čeprav je komercialna zahodnjaška vizija Velike noči povezana z ljubkimi podobami zajčkov, imajo na Novi Zelandiji o puhastih bitjih precej drugačno mnenje. Ker zajci uničujejo pridelek, jih vidijo kot sovražnika številka ena, zato že 26. leto zapored prirejajo 24-urno tekmovanje v streljanju zajčkov, cilj je čim več mrtvih. Trenutni rekord se giblje okrog številke 23.000.


PREBERITE VEČ: Skrivnost popoldanskega počitka Teksas: Požiganje.
Vročekrvni prebivalci Teksasa, vsaj tisti, ki bivajo v Fredericksburgu, se napravijo v kostume Velikonočnih zajčkov, prvih priseljencev in Indijancev. Po praznični paradi, kjer se pokažejo na ogled someščanom, zažgejo okoliške hribe. Ko se ogenj razdivja, zastrejo luči in priredijo tekmovanje. Ritual se je začel leta 1847, kot obred miru med nemškimi priseljenci in domačini Indijanci.

Otok Krf, Grčija: Metanje loncev.
Po koncu praznične maše na Velikonočno nedeljo otočani z balkonov zmečejo nekaj glinenih loncev. S tem praznujejo vstajenje, navado pa so prevzeli od Benečanov, ki so se na novega leta dan na podoben način znebili nepotrebne krame.


PREBERITE VEČ: Pomladni mladički 
Otok Ios, Grčija: Ognjemet.
Po polnočni maši se Grki v kraju Rouketopolemos  vpletejo v pravo pravcato vojno. V cerkvi Svetega Marka in cerkvi Panaghia Ereithiani, zgrajeni sta na višini 400 metrov vsak sebi, priredijo ognjemet. Z raketami ciljajo cerkvena zvonova, več zadetkov pomeni večje slavje faranov.

Sulmon, Italija: Sprevod Device Marije.

Procesija, ki spremlja La Madonna Che Scappa v Sulmonu, na plečih nosi kipe Jezusa, Sv. Janeza in Sv. Petra v cerkev San Filippo Neri, da novico o vstajenju sporočijo devici Madonni of Loreto. Po kratkem uvodu se devica razkrije gledalcem in se znova sreča s svojim sinom, kar spremlja veselje in ognjemet.

Firence, Italija: Eksplozivni voziček.
Tudi v Firencah se ne izognejo bučnemu ognjemetu, s pirotehniko napolnijo voziček in ga v sprevodu odpeljejo skozi Scoppio del Carro. Ob pesmi Gloria prvo prižgejo raketo v obliki bele golobice, ta prižge tiste v vozičku. Če je postopek uspešen in se prižge celoten ognjemet, se lahko prebivalci nadejajo srečnega leta.