Novica, da je Chuck Berry umrl v 91. letu starosti, je konec tedna pretresla glasbeni svet. Charles Edward Anderson Berry st. je umrl v svojem domu v ameriški zvezni državi Missouri, za njim pa žalujejo številni glasbeniki, ki jim je bil oče rock'n'rolla navdih, zgled, idol. Chuck je znal povezovati in razveseljevati množice z univerzalnim jezikom, glasbo, in tako premoščati vse ovire, tudi rasne, ga opevajo mnogi, tudi člani zasedbe Rolling Stones, ki pravijo, da je v svetu ugasnila pomembna luč, tista, ki jih je kot roka navdiha vodila do uresničitve sanj in številnih uspehov. Bruce Springsteen ga ja opisal kot največjega izvajalca rocka vseh časov, Tom Jones pa kot mojstra kitare in besede. 

Po Berryju so se zgledovali mnogi, ki jih tudi danes označujemo za ikone, denimo Elvis Presley, Cliff Richard in Jimmy Hendrix, občudovale so ga številne zasedbe, kot so Beach Boys, Beatles in že omenjeni Rolling Stones. John Lennon je nekoč sklenil, da bi bil lahko Chuck Berry preprosto kar sinonim za rock'n'roll, ki je zaživel prav z njegovo kitaro. Vsaka rock skladba vsebuje DNK Chucka Berryja, so nekoč sklenili strokovnjaki, ki uspešnice, kot so Memphis, Jognnie B. Goode, Maybellene, RollOver Beethoven, Too Much Monkey Business in Brown-Eyed Man, opisujejo kot nesmrtne. 

Chuck Berry je bil tudi eden prvih glasbenikov, ki so ga ob odprtju vključili v dvorano slavnih rock'n'rolla leta 1986, prejel pa je tudi grammyja za življenjsko delo. Zvezdnik je nastopal tudi v tretjem tisočletju, nazadnje leta 2011 v Chicagu, a je nastop predčasno končal zaradi slabega počutja.