Ne glede na to, kako drag kozmetični izdelek boste kupili, njegovi učinki ne bodo niti približno podobni tistim, ki jih obljubljajo, če vaša koža ne bo pripravljena nanj. Naj bo suha, mastna, mešana ali normalna, če jo pokriva plast odmrlih celic, boste hranili njih, globinski učinek pa bo šel rakom žvižgat. Tudi ličila ne bodo tako obstojna ali brezhibna, če se vam na obrazu lušči koža. Odstranjevanje odmrlega kožnega tkiva je tako osnova, ki pa se je ne priporoča le zaradi boljšega vpijanja negovalnih izdelkov, s pilingi in masažami kožo dobro prekrvavimo, kar že povsem po naravni poti pričara sijoč videz. A tudi tovrstno luščenje ima svoje zakonitosti. Trde kože na stopalih ne bomo odstranjevali na enak način, kot nežno povrhnjico obraza. Za vsak predel telesa je tako dobro izbrati pravilne pripravke in ustrezne pripomočke. 


Obraz + vrat + dekolte


Najobčutljivejši predeli telesa, kjer je koža izredno tanka, zaslužijo največ pozornosti in nege. Nikar ne posegajte po agresivnih preparatih. Tudi drgnite ne preveč. Uporabljajte nežne gibe, že babice pa bi vam svetovale, da naj gredo vsi v smeri od spodaj navzgor. Za prijetno masažo, ki bo spodbudila prekrvavitev in previdno odstranila mrtve celice lahko enkrat ali dvakrat na dan obraz, vrat in dekolte 'pobožate' s konjak gobico. Lepotni pripomoček izvira iz več kot tisočletje stare japonske tradicije, kjer za nego obraza uporabljajo korenino konjac krompirja. Ker vsebuje veliko vitaminov in mineralov in je gobaste strukture na povsem preprost način in brez dodatkov spodbudi obnavljanje kože.   


Konjac gobica za vse tipe kože Konjac Sponge


Telo


Pri pilingu telesa lahko domišljiji prepustite nekoliko bolj prosto pot. Odmrle celice odstranjujejo najrazličnejše naravne sestavine, od sladkorja in soli do mlete kave in ovsene kaše. Če prisegate na domače, si pripravke zmešajte kar sami doma, v tem primeru vsakič sveže. Nam so všeč že pripravljene mešanice organskih sestavin domače znamke Johnny Organic, ki dokazuje, da superživila niso le za v usta, ampak jih nujno potrebuje tudi naša največji organ, koža. Packanje v kopalnici je z njimi vredno vsake minute, saj imajo njihovi pilingi poleg bolj grobih primešane tudi hranilne in negovalne sestavine, tako da izdelkov za vlaženje kasneje sploh ne boste potrebovali.   


Kavni piling za telo Johnny Organic


Dlani


Ne glede na to, ali je vaš obraz naličen do potankosti, neurejene dlani utegnejo pokvariti celotno sliko. Profesionalna manikira ali ne, veliko  razliko naredi že mehka koža dlani. Če ste celo zimo tarnali, da je razpokana in izsušena, je izgovorov sedaj nepreklicno konec, pravila, da jo vzdržujete voljno in nežno pa preprosta. Med pilingom telesa ne pozabite tudi na zgornjo stran dlani, vsaj zvečer pred spanjem pa jih namažite s kremo za roke. Poiščite takšno, ki je hranljiva, a hkrati ni lepljiva in mastna, da jo boste z veseljem uporabljali tudi tekom dneva, če bo potrebno. Mnogo ljudi naredi napako in se ne posveti izbiri, ker se krema ne vpije dobro ali dovolj hitro, pa si nato hitijo umivati roke. Povsem neučinkovit tretma torej. Nam je všeč Melvitina, ki je poleg odličnega delovanja tudi povsem naravna.  


Pomirjujoča krema za roke Melvita


Stopala


Tako otrdelega predela kože se je potrebno lotiti najodločneje. Kozmetični pilingi bodo pomagali le, če za mehko kožo na stopalih skrbite redno. Če ste jih čez zimo zanemarili, pa boste najprej potrebovali dobro pilo za noge. Priporočljivo je, da ima dve strani, grobo in fino, a nikar ne pretiravajte v izbiri grobosti. Če bo preveč abrazivna, utegne narediti več škode, kot koristi. Stran s škarjicami in nožički! Odmrle kože na stopalih nikar ne režite, ureznine na stopalih lahko namreč vodijo v neprijetne zdravstvene zaplete. Stopala pred piljenjem dobro namočite v vodi. Odmrle kožne celice boste recimo zlahka odstranili po dolgi kopeli. Če vas gibi sem in tja utrujajo, pa obstajajo tudi električne pile, ki jih samo prislonite na mesta trde povrhnjice in pustite, da same opravijo delo.  


Dream Pedi electric File odstranjevalec trde kože W7 Cosmetics