Na Krasu nas pomlad razvaja že prej kot v večini Slovenije. Pretežno sončno je pravzaprav čez vse leto, zato je priljubljena izbira za popotniške sladokusce. A ne le zaradi klime, tudi zaradi navdušujoče pokrajine, osupljivih naravnih in kulturnih znamenitosti ter prijaznih ljudi je Kras ljubezen marsikaterega obiskovalca. Odslej je še bogatejši: tam vas pričakuje Karra – osebna gostiteljica in ustvarjalka izjemnih kraških doživetij.

Karra nagovarja zaključene skupine gostov, ki cenijo avtentično, butično, unikatno. Ni del množične turistične ponudbe, temveč ponuja osebno in posebno, na izviren in domiseln način. Ljubi love za zakladom, sobe pobegov, sobe pobegov na prostem, avtentična doživetja pri kraških ustvarjalcih, kraška kulinarična razvajanja in izvirne team buildinge.


Karra – Kraševka, ki povezuje prvovrstne kraške ustvarjalce

Karra je Kraševka. Pred nekaj meseci sta jo ustanovila Vojka Žgavec Clemenz in Jurij Clemenz. Odkar sta se leta 2006 iz Ljubljane preselila v Tomaj, z različnimi zgodbami in ponudbami povezujeta kraške ustvarjalce in Kras s suverenimi, inovativnimi zgodbami približujeta izbranim obiskovalcem.

Oglejte si video.

Ker je domačinka, vam bo Karra iz prve roke, “insajdersko” odkrila prvovrstna doživetja, ki so večini obiskovalcev nepoznana. Popeljala vas bo na obisk, delavnice ali degustacije k izjemnim kraškim ustvarjalcem. Pripravila vam bo raznolika športno-rekreacijska dogajanja. Z njo in njenimi partnerji boste doživeli osupljiva pohajkovanja in odkrivanja krasnega Krasa. Razkrila vam bo, kje dobro jesti in piti, kje se na Krasu nastaniti. Seveda pa vas bo povabila tudi na svoje napete, razburljive, unikatne kraške pobege.


Karrini kraški pobegi – napeta, izvirna skupinska doživetja

Te unikatne skupinske igreki so jih pri Karri pripravili po lastnih, izvirnih scenarijih, izhajajo iz avtentične kraške tematike. V igrah mora ekipa (2–5 oseb) v omejenem času prek različnih zank in ugank doseči določen cilj. To ji uspe le, če vsi člani ekipe med seboj sodelujejo in se – zabavajo! 

Začutite v trebuhu vznemirjenje, ko se znajdete na še neodkritem terenu? Ste dobri opazovalci? Znate zavohati pravo sled? Znate prepoznati past? Potem je Viktorijina skrivnost – edinstveni lov za zakladom po Tomaju, igra prav za vas, saj vas čaka 90 minut nepozabne skupinske zabave. V zaklenjeni Kosovelovi sobi v gostilni v Tomaju se boste s prijatelji spoprijeli z različnimi zankami in ugankami. Le najprodornejšim in najbolj povezanim skupinam pa bo v 60 minutah uspelo razvozlati Kosovelovo enigmo in se rešiti iz sobe. Super zabavo pod kraškim nebom, na kraškem zraku, med kraško floro pa lahko izkusite s  prvo in edino sobo pobega na prostem, v kraški gmajni.

Kraške pobege lahko rezervirate tu in si ogledate videe:

Kosovelova enigma – prva in edina soba pobega na svetu na temo legende, Srečka Kosovela

Rešitev iz gmajne – na svetu prva in edina soba pobega v kraški gmajni

Viktorijina skrivnost – prvi in edini lov za zakladom na Krasu v eni najlepših kraških vasi

Če pa želite obsežnejšo osebno ponudbo, se jim oglasite. Upoštevaje priložnost, vaše želje, razpoložljiv denar in čas vam bodo pripravili predlog kraškega doživetja po vaši meri. V predlog bodo vključili raznovrstne aktivnosti, če boste tako želeli, vam bodo svetovali tudi glede kraške kulinarične ponudbe in nastanitve.


Druženje s kraškimi ustvarjalci

Kraja ali pokrajine ne moreš dobro spoznati in začutiti, če osebno ne spoznaš ljudi, ki tam ustvarjajo in živijo. Karra vas bo popeljala na dom, v delavnico, klet, ustvarjalnico različnih kraških ustvarjalcev. Z njimi vam bo pripravila zelo raznolika doživetja: od delavnic pri vrhunskem kraškem kamnoseku, izbranih ogledov domačij in vinskih kleti, izvirnih degustacij domačih dobrot, do obiskov zeliščnih vrtov in še česa.


Karrini team buildingi

Kras je s Karro tudi odlična izbira za podjetja, ki želijo svojim sodelavcem pripraviti zares izvirne, zabavne in unikatne team buildinge. Tudi na tem področju Karra ne ponuja serijskih paketov, temveč se s predlogom približa lastnostim, željam in potrebam vsakega kolektiva posebej. V program vključijo zelo raznolike, ustvarjalne vsebine, poskrbijo za kulinarična razvajanja in prenočitev. Ker imajo organizatorji Karre dolgoletne izkušnje pri pripravi različnih interaktivnih delavnic in predavanj za zaposlene, so lahko tudi te vsebine del team buildinga.


Dobrodošli pri Karri!

Če želite na krasnem Krasu doživeti pristno, zabavno in nepozabno doživetje, pripravljeno po vaši meri, kontaktirajte Karro. Z veseljem vam bo odkrila skriti Kras!

Želite 10% popust pri rezervaciji kraškega pobega?S potrditvijo tega obvestila dovoljujem podjetju Delo d.o.o. obdelovanje posredovanih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 s spremembami in dopolnitvami; ZVOP-1) in sicer dovoljujem, da jih podjetje Delo d.o.o. obdeluje v svojih zbirkah ter da jih posreduje oglaševalcu IDEJE, KONCEPTI IN ZGODBE, Vojka Žgavec Clemenz s. p., Tomaj 105, 6221 Dutovlje. Posameznik dovoljuje, da oglaševalec, IDEJE, KONCEPTI IN ZGODBE, Vojka Žgavec Clemenz s. p., Tomaj 105, 6221 Dutovlje., s strani družbe Delo d.o.o. pridobljene osebne podatke obdeluje v svojih zbirkah in jih uporablja za statistično obdelavo, segmentacijo kupcev, obdelavo preteklega nakupnega vedenja, izpolnjevanje pogodbenih obveznosti, obveščanje kupcev o morebitnih napakah na izdelkih, pošiljanje ponudb, oglasnega gradiva, revij, vabil na dogodke oglaševalca IDEJE, KONCEPTI IN ZGODBE, Vojka Žgavec Clemenz s. p., Tomaj 105, 6221 Dutovlje  ter za telefonsko, pisno in elektronsko anketiranje ter zbiranje naročil oziroma, da posredovane podatke uporabi za neposredno trženje. Prebral sem pravila in pogoje sodelovanja z oglaševalcem in se z njimi strinjam. Pravila in pogoji sodelovanja so dostopni tukaj . Navedene osebne podatke lahko Delo d.o.o. in oglaševalec, IDEJE, KONCEPTI IN ZGODBE, Vojka Žgavec Clemenz s. p., Tomaj 105, 6221 Dutovlje, hranita in obdelujeta do pisnega preklica privolitve posameznika. Na podlagi ZVOP-1 lahko svoje dovoljenje prekličem kadarkoli, prav tako lahko kadarkoli zahtevam razkritje obsega shranjenih podatkov o meni, prepis, popravke mojih osebnih podatkov, zaustavitev uporabe in izbris teh podatkov, in sicer s pisnim obvestilom na naslov Delo d.o.o., Dunajska cesta 5, 1000 Ljubljana oz. na naslov oglaševalca IDEJE, KONCEPTI IN ZGODBE, Vojka Žgavec Clemenz s. p., Tomaj 105, 6221 Dutovlje. Posameznik lahko v skladu s 73. členom ZVOP-1 kadarkoli pisno zahteva, da oglaševalec IDEJE, KONCEPTI IN ZGODBE, Vojka Žgavec Clemenz s. p., Tomaj 105, 6221 Dutovlje trajno ali začasno preneha uporabljati posredovane osebne podatke za namene neposrednega trženja, pri čemer je oglaševalec, IDEJE, KONCEPTI IN ZGODBE, Vojka Žgavec Clemenz s. p., Tomaj 105, 6221 Dutovlje. na svoje stroške dolžan v 15 dneh ustrezno preprečiti uporabo osebnih podatkov za namen neposrednega trženja ter o tem v nadaljnjih 5-ih dneh pisno obvestiti posameznika, ki je to zahteval. Posamezniku  pripadajo vse pravice skladno z ZVOP-1 in Zakonom o varstvu potrošnikov (Ur. l. RS, št. 20/1998 s spremembami in dopolnitvami; ZVPot).