Zakaj smo utrujeni

Utrujenost je, kot rečeno, posledica pomanjkanja energije, vendar ne tiste, ki jo lahko nadomestimo s skodelico kave ali energijsko pijačo. Tukaj gre za celično energijo. V vsaki celici so mitohondriji, energijske tovarne, ki tvorijo energijo v obliki malih molekul, po imenu ATP (adenozin trifosfat). ATP potrebujemo za opravljanje vseh vitalnih funkcij telesa. Za dihanje, presnovo, delovanje možganov, bitje srca, gibanje ...

Kaj porablja energijo

Preobremenjeno telo (otroci, družina, služba....) je v stresu in takrat se sprosti veliko prostih kisikovih radikalov, ki rušijo vse pred seboj in preprečujejo, da bi mitohondriji – energijske tovarne, opravljali svojo funkcijo.

Telo ostane brez vira energije. Ker je poraba energije večja od proizvodnje, sledita utrujenost in izčrpanost, ki zlepa ne mineta. Že zjutraj se zbudimo zdelani, utrujenost pa tudi čez dan ne pojenja in se lahko vleče dlje časa.

Dolgotrajna izčrpanost in utrujenost pa vodita v adrenalno izgorelost in nazadnje v adrenalni zlom. Po njem pa nikoli nismo več takšni, kot smo bili.

Pozor: vsaka športna aktivnost ob že utrujenem telesu še dodatno pripomore k izčrpavanju.

Ne dopustite, da bi izgoreli, pokličite na pomoč Enduranzo®

ENDURANZA® – št. 1 za zmanjšanje utrujenosti in izčrpanosti v Sloveniji (QDAL 2019)

Enduranza® vpliva na telo (mitohondrije) tako, da energija nemoteno nastaja. Zmanjša utrujenost in izčrpanost ter preprečuje izgorelost. Vsebuje Abigenol®, acerolo, železo, vitamina B1 in D3 ter minerale.

Zaupanje vanjo potrjuje dejstvo, da je že tretje leto zapored na prvem mestu v Sloveniji za zmanjšanje utrujenosti in izčrpanosti. Zadostuje že 1 tableta dnevno. Za obnovitev energijskih zalog se svetuje neprekinjeno jemanje vsaj 14 dni, ob hudi izčrpanosti in utrujenosti pa vsaj tri mesece.

Enduranzo lahko naročite jo lahko TUKAJ. Dostava je brezplačna. Vabljeni tudi, da se pogovorite s strokovnjaki na Ars Pharmae®, T 080 87 66.


Enduranza® proti utrujenosti in izčrpanosti

Ena najmočnejših zaščit telesa pred izgorelostjo je Enduranza®. Številka 1 za utrujenost in izčrpanost po mnenju obiskovalcev lekarn.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
Vitamin C prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti. Vitamin E ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Železo prispeva k sproščanju energije pri presnovi.