Dan D se nezadržno približuje: medtem ko nekateri s strahom pričakujejo vladavino Donalda Trumpa, se drugi neskončno veselijo podobe izjemno modne bodoče prve dame, seveda, Slovenke Melanie.

Kako bo lepotica modno zaznamovala zgodovinski trenutek, je torej nadvse vroče vprašanje ta hip, čedalje glasnejše pa so govorice, da bo Trumpova svojo podobo zaupala znamenitemu Ralphu Laurenu, ki je nekaj kreacij (denimo, sloviti pajac za dan volitev) za Melanio že izdelal in navdušil modne strokovnjake. Čeprav so številni oblikovalci zaradi nasprotovanja Trumpovi politiki zaprisegli, da ne bodo sodelovali pri ustvarjanju videza bodoče prve dame, spomnimo na modni bojkot ob izvolitvi, Slovenka očitno ni ostala brez pomembne podpore, Lauren pa je dokazal, da se pri svojem delu ne opredeljuje glede na politična prepričanja – ne nazadnje je med nedavno burno predsedniško kampanjo oblačil tudi kandidatko Hillary Clinton.

Kot kaže, se bo Melania držala tradicije, ki veleva, da prve dame svojo podobo na dan inavguracije zaupajo ameriškemu modnemu oblikovalcu, njena predhodnica Michelle Obama, ki je v torek proslavila 53. rojstni dan, se je tako prepustila Isabel Toledo in Jasonu Wuju, Laura Bush pa Oscarju de la Renti. Še pristavimo, Obamova je po številnih ocenah postavila nova modna merila za prvo damo, a če se je pred leti govorilo, da bo njenim naslednicam trda predla, so takšne trditve zdaj naravnost smešne. Vprašanje pa je, kako se bodo v Melanijinih čevljih znašle  prihodnje prve dame. 

Da bo prva Slovenka na inavguraciji in tudi pozneje s svojimi kreacijami navdušila modno ozaveščeno javnost, je prepričana tudi slovita modna oblikovalka Maja Štamol: "Tudi sama sem pomislila, da bi lahko izbrala Ralpha Laurena, po drugi strani pa sem ugibala, ali bi lahko presenetila s kakšnim povsem nepričakovanim imenom. Kakor koli že, prepričana sem, da z izborom ne bo razočarala!"