Čeprav je princ Harry tisti, ki v javnosti pogostokrat govori o smrti svoje mame, je tokrat o izgubi spregovoril princ William. V okviru kampanje Heads Together si namreč želi, da bi ljudje spregovorili o stvareh, ki jih mučijo in jim povzročajo duševne bolečine. "Svojih čustev se bojimo, včasih se jih celo sramujemo. Britanska trda zgornja ustnica je resnična - in odlična v časih, ko jo potrebujemo. A sicer bi se morali sprostiti in si dovoliti pogovarjati o čustvih - saj nismo roboti," je v pogovoru z nogometaši dejal William.

Ob izgubi mame, princese Diane, je William občutil nepredstavljivo bolečino. "Zaveš se, da boš zelo težko še kdaj občutil tako hudo bolečino," je dodal princ. Čustvo žalosti ga je spremljalo tudi v službi pilota reševalnega helikopterja, saj se je pogosto srečeval s smrtjo. "Bil sem zelo depresiven, negativen in imel občutek, da je tema povsod naokoli mene," je opisal. Svoje težave je za razliko od princa Harryja, ki si je moral poiskati profesionalno pomoč, rešil v pogovorih z družino, prijatelji in sošolci.

Zaradi svoje izgube se čuti povezanega s tistimi, ki so doživeli podobne stvari. "Radi bi, da se pogovarjaš z njimi, a le, če ti prvi spregovoriš. Hočejo dobiti dovoljenje, da je v redu govoriti," je o pomoči drugim spregovoril William.