Pa ne samo ženska, za vlogo so izbrali temnopolto igralko, ki gre v korak z enakopravnejšo družbo. Agentko 007 bo tako upodobila britanska igralka Lashana Lynch, ki ji akcijske pustolovščine niso tuje, saj je letos nastopila že v Stotnici Marvel.  

Sodelavec pri filmu je za britanski časnik Mail On Sunday razkril, da se gledalci spomladi prihodnje leto, ko bo film naposled le prišel v kinematografe, lahko pripravijo na veliko presenečenje. Na začetku celovečerca jih namreč čaka velik preobrat, ko šef obveščevalne službe MI6 M v svojo pisarno pokliče 007. Namesto Daniela Craiga, ki je Bonda upodobil v zadnjih štirih filmih, vstopi dolgonoga, temnopolta lepotica. Šele kasneje k sreči izvemo, da Bond še vedno ostaja James Bond, kot smo ga bili vajeni, le upokojil se je in svojo tajno številko prepustil novi agentki. Tudi Craiga bomo v 25. filmu še videli, nevarna misija namreč zahteva njegove spretnosti in M ga kljub zasluženi upokojitvi prosi za pomoč. 

Gledalci se lahko v novem filmu, ki obljublja, da bo bolj politično korekten, poleg akcije vseeno nadejajo vročih scen. Zapeljevanje žensk namreč ostaja Bondova priljubljena navada in tudi novo 007 bo poskušal omrežiti. Ustvarjalci 57-letne franšize se na kritike, da prikazujejo zastarelo podobo družbe, v kateri so ženske le objekti poželenja, moški pa šovinisti, ki rešujejo svet pred uničenjem, odzivajo na svoj način. Spremenili so že denimo legendarni izraz »Bondova dekleta«, po novem je ta strogo prepovedan, lepotice, ki nastopijo ob tajnem agentu pa sedaj slišijo na ime »Bondove ženske«. 

Bondova dekleta so po novem Bondove ženske, v zadnjih filmih so bile to Eva Green, Lea Seydoux in Monica Bellucci.

A James bo ostal James, čeprav se svet okrog njega spreminja in na njegovo mesto prihaja ženska vohunka, bo on še vedno usodno privlačil lepotice. Ali mu bo uspelo zapeljati tudi temnopolto sodelavko, do premiere ostaja skrivnost, je pa scenaristka Pheobe Waller-Bridge dejala, da mora Bond ostati zvest svojemu karakterju in da prav zaradi tega niso želeli spreminjati njegovega načina obnašanja. Nedvomno ga tudi zato čaka marsikatera zabavna prigoda, obljubljajo ustvarjalci, zgodbo so namreč napisali z mislijo na gibanje #MeToo. Bondov pristop plus opolnomočena ženska ima tako lahko le dva izida: komedijo ali tragedijo. 


Vas zanima še, kaj na uri pomenita oznaki AM in PM?