Družina pokojnika si že dolgo prizadeva oprati ime slovitega pevca, dokumentarec Leaving Neverland pa bo pustil neizbrisen pečat, se bojijo svojci.

Zato so sklenili udariti nazaj, in sicer s svojim dokumentarnim filmom, naslovljenim Neverland Firsthand: Investigating the Michael Jackson Documentary. Neverland iz prve roke, torej, izdelek pa se osredotoča predvsem na zanikanje trditev Wada Robsona in Jamesa Safechucka, ki v prvotnem dokumentarcu trdita, da ju je Jackson kot otroka zlorabljal. Takrat sta nazorno opisala domnevno dogajanje na znamenitem ranču, priznavata pa, da sta bila v pevca takrat zaljubljena in zato zaslepljena glede njegovega ravnanja, še leta 2005, ko so Jacksona obravnavali zaradi spolnih napadov, je eden od njiju pričal v pevčevo korist in ga zagovarjal.

V novem dokumentarcu so zvezdniku v bran stopili številni sorodniki in nekdanji sodelavci, ki vsi po vrsti zatrjujejo, da je bil Jackson utelešenje dobrote, tisti, ki ga danes obtožujejo, pa so navadni oportunisti, ki se želijo z blatenjem zvezdnikovega imena dokopati do premoženja. Z Robsonom se je nekaj let celo sestajala Jacksonova nečakinja Brandi, ki je o bivšem povedala, da je vedno znal marsikatero situacijo obrniti sebi v korist. Jacksonovi so vložili tožbo proti HBO, dokument pa temelji predvsem na dogovoru iz leta 1992, po katerem se je televizija zavezala, da Jacksona ne bo omalovaževala.