Pred volitvami v ZDA kot gobe po dežju izhajajo biografije o zakoncih Trump, že pred časom je izšla knjiga Njena umetnost posla novinarke časopisa Washington Post Mary Jordan, v kateri se je avtorica ukvarjala predvsem s predporočno pogodbo zakoncev Trump, njegovim domnevnim varanjem in njunim sinom Barronom. Tej biografiji bo zdaj sledila še bolj pričakovana knjiga Preveč in nikoli dovolj: Kako je moja družina ustvarila najnevarnejšega človeka na svetu, pod katero se podpisuje nečakinja predsednika ZDA Donalda Trumpa Mary Trump, izšla bo prihodnji teden.


Odlomke iz te knjige je med drugimi objavil časopis Washington Post. Mary Trump je hči najstarejšega otroka Freda Trumpa starejšega, ki je umrl pred skoraj 40 leti, Freda Trumpa mlajšega. Doktorica klinične psihologije v svoji knjigi trdi, da je Fred Trump starejši zatrl številna čustva Donalda Trumpa in mu izkrivil pogled na svet. »To delajo psihopati – druge izkoriščajo za svoje cilje, brezobzirno in učinkovito, brez tolerance do ugovora ali upora.« Predsednik ZDA in njegov brat ter sestri so skušali s tožbo preprečiti izid knjige, vendar jim sodišče ni ugodilo, zato bodo Američani lahko prihodnji teden brali, kako je Fred Trump starejši hotel iz Freda Trumpa mlajšega ustvariti »morilca« in da se je neusmiljeno norčeval iz njega, ko se je opravičil za napake. Donald Trump je to opazoval in ugotovil, da ne sme delati ničesar tako kot starejši brat in zato se nikoli za nič ne opraviči.

Avtorica v knjigi opisuje, da je oče pri Donaldu Trumpu zatrl številna čustva in da se je njegov pogled na svet oblikoval na podlagi želje, da se izogne očetovemu neodobravanju. Potem, ko je Donald odrasel in pokazal, da bo brezobzirno kršil pravila, sta se zbližala. Fred Trump mlajši tega ni dosegel in mlajši brat Donald ga je neusmiljeno zbadal kot poraženca. Prav tako naj bi užival v trpinčenju mlajšega brata Roberta. Mary Trump v knjigi strica opisuje kot narcisa, ki trpi za številnimi drugimi duševnimi motnjami, zaradi katerih naj bi bile sedaj ogrožene ZDA. »Donald je po vzoru dedka in ob molku brata in sester uničil mojega očeta in ne morem mu dovoliti, da uniči še državo,« je zapisala. Donald Trump je sicer knjigo označil za fikcijo.Kmalu pa sledi izid še ene biografije o prvi dami, naslov se glasi Melania in jaz: moja leta v vlogi zaupnice, svetovalke in prijateljice prve dame, napisala pa jo je Stephanie Winston Wolkoff, nekdanja dobra prijateljica prve dame. Stephanie Winston Wolkoff je nekoč delala pri reviji Vogue, tako kot Melania se je gibala v visokih krogih, prijateljevali sta 15 let, a sta se sprli kmalu po tem, ko je Donald postal predsednik, saj naj bi podjetje Winston Wolkoffove nezakonito pridobilo 26 milijonov dolarjev za priprave inavguracijskih prireditev. Zdaj je nekdanja zaupnica prve dame spisala spomine, za katere trdi, da bodo ponudili vpogled v najbolj kaotično Belo hišo vseh časov.