Tekma za ugleden položaj na britanskem dvoru je končana. Catherine Quinn s prestižno kariero z Oxforda in diplomo MBA ter še dveh univerz, z bogatimi izkušnjami na področju organizacije, vodenja dobrodelnih združenj in predsedovanja različnim odborom, bo nova desna roka vojvodinje Cambriške, ki je vse od leta 2012 tesno sodelovala z Rebecco Deacon. Ta se je, kot je znano, spomladi poročila in takrat naznanila, da se bo jeseni umaknila z vidnega položaja in se posvetila zasebnemu življenju.In kakšne delovne obveznosti čakajo Catherine? Nadzorovala bo organizacijo programov, pri katerih je dejavna njena nadrejena, to bo obveščala o vseh podrobnostih dogajanja in bdela nad natrpanim urnikom. Poskrbela bo, da bo Kate vnaprej seznanjena s protokolom, osrednjimi temami pogovorov in ljudmi, ki jih bo srečevala, ter preprečevala vsakršno zadrego vojvodinje. Tej bo na uradnih dogodkih diskretno sledila in hodila nekaj metrov za njo, obenem pa ji bila vedno pri roki, da jo pravočasno opozori na morebitne spremembe ali osebo, ki bi jo vojvodinja utegnila spregledati. Prav tako bo prevzela vse darove, ki jih bo prejela Kate, in delodajalki tako omogočila proste roke.

Znano je, da se je Rebecca Deacon, hči vikarja iz Wiltshirja, odlično odrezala na svojem položaju. Kraljevi družini se je pridružila leta 2007, ko je princema Williamu in Harryju pomagala pri organizaciji dobrodelnih dogodkov, leta 2012 pa se je posvetila zgolj vojvodinji. S to sta menda postali dobri prijateljici in zaveznici, ne nazadnje sta enako stari in sta skupaj preživeli veliko časa, Kate pa natrpan urnik ne dopušča ravno veliko spontanega druženja zunaj palače. Rebecca je bila ob Kate celo ob rojstvu princa Georgea kot tudi princese Charlotte, saj je organizirala ter nadzorovala prihode obiskovalcev in kraljevega osebja v porodnišnico, nepogrešljiva pa je tudi na vseh potovanjih v tujini.Toda Rebecca se je spomladi odločila potegniti črto čez tako napeto, pa čeprav skrajno zanimivo kariero in se posvetiti zasebnemu življenju. Svoji dolgoletni ljubezni je dahnila usodni da, kraljevo osebje pa bo zapustila oktobra. Do takrat bo za položaj nedvomno pripravila nadobudno Catherine, kakšna bo njena nadaljnja poklicna pot, pa ni znano.

Spremembe pa se dogajajo tudi na samem vrhu. Po desetih letih tesnega sodelovanja z Elizabeto II. je s položaja osebnega tajnika (na dvoru je sicer začel delati že 2002.) odstopil sir Christopher Geidt, zamenjal ga bo Edward Young. Jutri se bo še uradno upokojil princ Philip, zato gre pričakovati še nekaj sprememb, o svojih položajih pa menda premlevata tudi desni roki princa Williama in princa Harryja, Miguel Head in Edward Lane Fox.