Vas v družbi prepoznavajo kot ženo vrhunskega smučarja Roka Perka ali preprosto kot Tjašo Perko – kaskaderko?
Preprosto kot Tjašo Perko kaskaderko oz. pogosto kot avtorico bloga Tjaša Perko – moj svet.

Ste blogerka, mamica in kaskaderka; v kakšnem vrstnem redu?
Sama si nikoli ne podajam vrstnega reda, toda ko enkrat postaneš mama, je vse drugo manj pomembno.

Sami z otrokoma preživite 220 dni letno. Je to večji podvig kot kaskaderski prizor v filmski sceni?
Biti sam z dvema fantkoma (dve leti in pet) je gromozanski podvig. Posebno takrat, ko eden zboli: kako za vraga do lekarne, kako drugega peljati v vrtec ali pa preprosto – kako do trgovine. Nedvomno gre za velik podvig, ki bi se ga dalo primerjati s kaskaderstvom.Pa vendarle – Rok Cvetkov, najbolj znan slovenski kaskader, je vaš oče, ki vas je uvedel v kaskaderstvo. Se vam zdi, da ste z izbiro te dejavnosti naredili korak v moški svet?
Nikoli nisem bila pretirano punčkasta. Najbrž je moj oče pričakoval prvega sina in sem hitro dobila moške igrače v roke. V večini treniram sama, ker sem se z leti že veliko naučila, rada pa se pridružim tudi možu na treningu v telovadnici. Rada treniram vsaj trikrat tedensko, kar pa zaradi vloge mame ni vedno mogoče.

Kako na vas gledajo kolegi v kaskaderskih krogih, kako vas sprejemajo ženske?
V Sloveniji nimam veliko kolegov iz teh krogov, saj so kaskaderji redki. Sploh v zadnjem času naju z očetom žalosti, da veliko kaskaderskih prizorov namesto nas ustvarijo kar z računalniki. Kako me sprejemajo ženske? Nič posebnega – tudi one so divje! 

Si predstavljate žensko pred 40 leti, ko v filmu divja z avtom in se meče s stolpnic? Saj bi jo zažgali na grmadi. 


Ste uspešni, samosvoji, opazni. Znamo ženske podeliti kompliment drugi ženski?
Hvala za kompliment. Od žensk jih prejmem bolj redko. Sama vedno rada pohvalim tako moškega kot žensko. Pohval je premalo. Dobro denejo in napolnijo te z dodatnim zagonom.

Praznujete dan žena?
Praznujem ravno ne, saj menim, da je pomemben vsak dan. Se pa razveselim, ko mož opremi otroka in mi skupaj prinesejo kakšno rožico.

Kakšne spremembe so potrebne danes?
Si predstavljate žensko pred 40 leti, ko v filmu divja z avtom in se meče s stolpnic? Saj bi jo zažgali na grmadi. Mislim, da so razmere pri nas danes sorazmerno dobre. Menim pa, da je moški tisti, ki vodi žensko skozi življenje kot »dedec«, in da je ženska tista mila, ki se pusti voditi.