»Delo je bilo pri nas doma vedno velika vrednota, to mi je bilo verjetno položeno v zibelko.« 

Prejšnja leta so to lovoriko za mlade talente na enem najpomembnejših svetovnih festivalov v Berlinu prejeli slovenski igralci Aleksandra Balmazović, Marko Mandić, Jure Henigman in Iva Krajnc. Že ogled dramatičnega napovednika za film Ivan gledalca prepriča, da je Maruša Majer vložila v lik mlade mame, ujete v lovke gospodarskega kriminala in osebne stiske, ogromno truda, in ne zaman. Vloga Mare ji je prinesla tudi vesno, najvišje letno priznanje za dosežke na področju filmske umetnosti v Sloveniji. Vrata v svet so ji na široko odprta, tega se veseli, a želi ostati na trdnih tleh.


Od zajedljive Veronike 
do policistke Martine
Za zdaj ji doma ne manjka dela. Gledalcem oddaje Studio City se je že pred časom prikupila z upodobitvijo zajedljive brezposelne Mariborčanke Veronike, tudi glavne junakinje kratke nadaljevanke Recepcija. V prvem delu v rodnem štajerskem narečju takole komentira dogajanje na televizijskem zaslonu: »Pa kdo vam še verjame, lastne mame ne morete več prepričat', pubeci! Kaj niste še zadost' nakradli?!« Na javni televiziji so Marušo lani prav tako povabili v igralsko ekipo nadaljevanke Več po oglasih režiserja Vincija Voguea Anžlovarja, kjer je upodabljala redoljubno in načelno policistko Martino.

Uspešna tudi v gledališču
Seveda pa slovenski igralci težko preživijo zgolj z ustvarjanjem filmskih vlog. To za poklicno svobodnjakinjo, ki ima poleg igralske izobrazbe v žepu tudi diplomo primerjalne književnosti, še toliko bolj drži. Modrooka svetlolaska porcelanaste polti je v letu 2017 izjemno uspešno sodelovala z več gledališkimi ansambli in teatri po Sloveniji, med drugim tudi v Lutkovnem gledališču. Igralkin pogled na svet slavi preudarnost, ali kot je dejala v intervjuju za Ono: »Nikoli ni dokončnih odgovorov, kar zadeva dojemanje tako nastopa igralca kot tudi družbenega dogajanja, v katero smo, hočemo ali nočemo, vpeti vsi. Pomen največkrat določajo vzvodi moči, pa čeprav ni vedno pravi.« 


UTEMELJITEV ŽIRIJE
Leta ni zaznamovala le kot prejemnica Borštnikove nagrade za igro v predstavi Stenica režiserja Jerneja Lorencija, temveč je blestela tudi v številnih drugih gledaliških vlogah. Prav tako je zažarela na področju filma, ko so ji podelili vesno, na festivalu Berlinale pa nagrado vzhajajoče zvezde. Vsestranske prekarke se bomo vedno spomnili tudi kot jezične Veronike v nadaljevanki Recepcija, s katero se je končevala oddaja Studio City.