Kuhinja brez meja

Nigerijska specialiteta: Fufu s špinačno-arašidovo omako

Kuhinja brez meja je projekt, ki smo ga študentke socialne pedagogike začele, da ljudem približamo nove kulture, ki so v zadnjih letih obogatile našo državo. Skupaj z begunci iz Afganistana, Irana in Nigerije smo preizkusile nekaj njihovih domačih receptov. Vsem, ki so bili pripravljeni deliti svoj čas in znanje, se iz srca zahvaljujemo. Vam, bralkam in bralcem, pa omogočamo, da korak k bolj sprejemajoči družbi naredite kar v kuhinji. Fufu se tradicionalno uporablja kot osnova k različnim prilogam. Originalno je sestavljena iz tapiokine moke in moke zelene platane, ki ju skupaj z vodo mešamo do želene gostote. Postrežemo jo z različnimi vrstami omak in juh ter uživamo z rokami.

Sestavine za 4 osebe

  • 250 g piščančjih beder
  • 1 čebula
  • 1/2 zelenjavne kocke
  • 1/2 žličke karija
  • ščepec soli
  • 125 ml vode
  • 300 g paradižnikove mezge
  • 1 rdeča paprika
  • malo čilija v prahu
  • 50 ml sončničnega olja
  • 90 g arašidovega masla
  • 150 g špinače
  • 400 g pšeničnega zdroba

Priprava

  1. 1Bedra razpolovimo in damo v srednje velik lonec. Dodamo polovico nasekljane čebule, zelenjavno kocko, kari, ščep soli ter dolijemo toliko vode, da je vse skupaj pokrito. Kuhamo, dokler se meso ne skuha.
  2. 2Za omako v multipraktiku zmeljemo na kose narezano papriko, paradižnikovo mezgo in čili. Meljemo, dokler ne dobimo gladke zmesi.
  3. 3V velikem loncu na olju prepražimo nasekljano drugo polovico čebule. Ko postekleni, dodamo omako oziroma zmes, ki smo jo pripravili v multipraktiku. Lonec pokrijemo in pustimo vreti nekaj minut. Občasno premešamo.
  4. 4V veliki lonec dodamo skuhanega piščanca in čebulo ter nekaj tekočine, v kateri smo pripravljali meso, nato vse skupaj kuhamo na majhnem ognju 5 minut. Potem dodamo arašidovo maslo ter špinačne liste, vse skupaj dobro premešamo in kuhamo še 15 minut.
  5. 5Za pripravo zdroba zavremo vodo, uporabimo razmerje 3 : 1, v vrelo vodo dodamo olje in počasi dodajamo pšenični zdrob. Ves čas močno mešamo, zmes mora biti na koncu zelo gosta in kompaktna.
  6. 6Omako in zdrob postrežemo posebej.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE
newsletter
onaplus logo

Prijavite se na e-novice in bodite na tekočem!

Nadaljuj na prijavo >
newsletter
onaplus logo

Naročite se
na OnaPlus in izkoristite
25% popust!

NAROČI SE