Primorka je s svojimi predstavami o aleksandrinkah, slavnih »letečih« bratih Rusjan, Simonu Gregorčiču in goriški igralki Nori Gregor pomagala slovenski javnosti spoznavati zgodbe »z obrobja« in dokazati, kako izjemne so lahko. Prav takšna je tudi zgodba somestja obeh Goric, slovenske in italijanske, ki je daleč od »obrobja«. Kot pravo evropsko zgodbo jo bomo namreč lahko spoznavali v okviru Evropske prestolnice kulture (EPK) leta 2025, za katero je kandidaturo s svojo ekipo spisala prav naša tokratna sogovornica. 

Na Trgu Evrope, ki je čezmejni trg obeh Goric, Slovenije in Italije so postavili žičnato ograjo. Ljudje so se kljub temu tja hodili pogovarjat, jokat, objemat, pošiljat poljube skozi maske … Bilo je neverjetno in nadvse čustven...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje omejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONAPLUS!

Še niste naročeni?

NAROČITE SE