»Greg je v najinem odnosu tisti umetnik, ki pogosto pozablja osnovne stvari, saj se mu po glavi vedno podi toliko različnih misli,« o svojem možu razumevajoče pove Amiira, ki pa je v nasprotju s svojim dragim organizirana in praktična. Ta neusklajenost včasih pripelje do eksplozivnih prepirov, ki jih lahko zaneti tudi nedolžno iskanje ključev, umazano perilo na tleh spalnice itn.

»Presenečeni bi bili, koliko pogovorov o ločitvi se začne prav zaradi izgubljenih ključev. Zato je nujno, da se določena pravila vzpostavijo čim prej v zvezi!« pojasnjuje Amiira in priznava, da se je bilo tega tudi njej težko lotiti, ne da bi Grega obravnavala kot otroka. »A če ne želite do konca skupnega življenja pobirati njegovega perila s tal, je to nujno!« Ne nazadnje pa je samostojnost izjemno privlačna, poudarja Amiira, moški je pač izjemno seksi, ko odločno vzame življenje v svoje roke in skrbi sam za svoje stvari! Mnogi sicer pravijo, da ni pametno iz muhe delati slona – a vendarle je dejstvo, da lahko iz majhnih težav nastanejo velike težave pozneje v odnosu, če molčimo in stoično prenašamo vse, kar nam para živce.Za mnoge bo verjetno tolažba prepričanje zakoncev, da je seks le del skupnega življenja, ki mu ob vseh obveznostih ni mogoče vedno pripisati prioritetne vloge. »Po 20 skupnih letih, dveh otrocih, treh psih, hiši, poslovnih obveznostih, natrpanem urniku … včasih je preprosto olajšanje samo leči v posteljo in zaspati. In želja po spolnosti pač ni vedno prisotna. Včasih pa želja je, da preprosto dan nima dovolj ur,« povesta zakonca. »Nikakor ne smeta dovoliti, da romantika ugasne. Treba pa je sprejeti, da morda spolnost ne bo na vrhuncu prav vsakem obdobju.«

Mnogi obletnicam ne pripisujejo velikega pomena, a te so vendarle pomembne, poudarjata Greg in Amiira. »Velike prelomnice spomnijo, zakaj sta partnerja skupaj in kaj jima pomeni ljubezen. Zato jih nikoli ne bi smeli pozabiti, tudi kakšno romantično slavje ne sme izostati. Spomini na čarobne trenutke lahko pomagajo prebroditi marsikatero nesoglasje,« se glasi moder nasvet.