Lilian "Lil" Cox in Doris Hobday ali tiptontwins (dvojčici Tipton), kot sta se poimenovali na družbenih omrežjih, v angleškem mestecu Tipton blizu Birmighana, kjer sta bili rojeni leta 1924, živita že od otroštva. Čeprav sta se vmes poročili in živeli izpolnjujoče zakonsko življenje pa sta enojajčni dvojčici ohranili sestrsko ljubezen vse do pozne starosti. Doris je bila brez otrok srečno poročena kar 65 let, medtem ko se je Lil v zakonu rodilo pet otrok, danes pa ima kar 13 vnukov in 19 pravnukov. 


Sestri sta 20. julija dopolnili 95 let in častitljivi jubilej kronali s Facebook, Instagram in Twitter profilom, kjer objavljata fotografije in videe o svojih podvigih s sodobno tehnologijo, modernimi trendi. kot je denimo joga in še marsikaj. V kratkem času je njunim profilom pričelo slediti na tisoče ljudi, kaj kmalu pa so ju odkrili tudi britanski mediji in dvojčici, ki živita v sosednjih hišah, izstrelili med zvezde. Kot gostji so ju povabili tudi na priljubljeno britansko jutranjo oddajo, kamor sta se frajerki odpravili kar z avtobusom. 


In kaj sta o svoji starosti razkrili vitalni dvojčici? Televizijskima voditeljema sta zaupali, da je recept za njuno dolgo življenje: »Nič seksa in veliko Guinnessa.« Gotovo pa ne škodi niti dober smisel za humor, saj je Doris razložila, da seksa v njenem življenju pač ni, ker nima več moža. A to ne pomeni, da dvojčici ne fantazirata o nasprotnem spolu. V enem izmed intervjujev sta razkrili, kako zelo jima je všeč igralec Jason Statham, ki sta si ga ogledali tudi v akcijskem filmu Hirit in drzni: Hobbs in Shaw. Lil se je celo pošalila, da sanjari, da bi preživela z njim eno noč. 

S tem ko uživata v pozornosti, dvojčici dokazujeta, da se starostniki velikokrat počutijo osamljene in pozabljene. »Mimoidoči naju prepoznajo na cesti in prosijo za fotografije,« sta povedali sestri in dodali: »To nama polepša dan.« 

Preberite še: 

Iskreni zapis novinarke, zakaj rada greši 

Razlika med našo prehrano in prehrano naših babic 

Kako sami naredimo krušne drobtine