Ne glede na to, ali gre za kratkočasenje na dopustu ali doma, starši dobro vedo, da je za oblikovanje otroških aktivnosti potrebno veliko energije in truda. Sploh če se želimo izogniti celodnevnemu gledanju risank ali igranju iger.

Poletje je dolgo, na žalost predolgo, da bi vsega preživeli na dopustu. Otroci pa so vmes doma in brez obveznosti, zato jim želimo čas zapolniti z zabavnimi aktivnostmi, ki jim omogočajo uživanje v lepem vremenu. Pripravili smo nekaj predlogov za poletne aktivnosti za otroke, v katerih lahko sodelujete tudi sami in ki jih lahko organizirate na domačem dvorišču ali vrtu. Z nekaj pripomočki boste razblinili dolgčas tudi takrat, ko bodo otroci morali ostati doma.

Najbolj zabavne igrače za plažo

Čeprav se počitnice iztekajo, bo morje še nekaj časa aktualen način preživljanja prostih dni. Obisk plaže z otroki je lahko velik izziv – hitro se zdolgočasijo, zato morje in sonce nista dovolj za njihovo zabavo in zanimanje. Razmisliti je treba o dodatnih aktivnostih. Otroci, ki še ne plavajo sami, se tudi na plaži radi kratkočasijo z igračami, kot so pripomočki in kompleti za gradnjo peščenih gradov, ki vključujejo lopatke in kanglice.

Malo starejše, ki že uživajo v samostojnem čofotanju v vodi, lahko razveselite z napihljivimi blazinami različnih oblik in žogami za igranje v morju, za raziskovalce pa bo zanimiva maska za potapljanje in plavutke, s katerimi bodo lahko opazovali skrivnosti morskih globin. Če se želite tudi vi zabavati z otroki, razmislite o kajaku, veslanju ali nakupu supa – ti so aktualni tudi na začetku jeseni, ko lahko z njimi obiščete bližnje jezero.

Vrtne igrače

Pri otroških igračah in vrtnih igralih imate skoraj neomejeno izbiro zabavnih aktivnosti in opreme, ki vam pri tem lahko pomaga. Od klasičnih vrtnih igrač, kot so hiške in šotori, gugalnice, tobogani in peskovniki, do zmajev, ki jih lahko spuščate, kadar vreme dopušča.

Odlična izbira so igre, v katerih lahko uživate skupaj, kot so metanje frizbija, keglanje in balinanje ali badminton. Ob nakupu gola ali koša pa je super ideja igranje nogometa ali košarke, pri katerih se lahko razgiba vsa družina.

Zabava doma

Včasih bi poletne dni raje kot na plaži preživeli doma, kar pa ne pomeni, da se ne moremo zabavati z otroki. Izberete lahko najljubšo družabno igro, povabite družino ali prijatelje in se zabavate skupaj.

Otroci (in če smo iskreni, tudi veliko odraslih) uživajo v sestavljanju lego kock. Izberite nov lego set ali poiščite stare kocke in pozabite na navodila ter pustite domišliji prosto pot. Lego kocke so odličen način zabave za vse starosti, saj zanimivi kompleti prinašajo ure in ure uživanja.


Zabava na kolescih

V lepem vremenu otroci uživajo zunaj, nekatere najbolj zabavne dejavnosti na prostem pa vključujejo eno, dve ali več koles. Seveda govorimo o otroških kolesih in drugih vozilih, kot so poganjalci, tricikli in pogonska vozila.

Otroci uživajo na kolesih – od prvega skiroja do zabave na kotalkah ali rolerjih – gre za odličen način, da porabijo presežek energije. Poleg tega v tej dejavnosti lahko uživa vsa družina, zato se ne omejujte in pojdite rolat v bližnji park ali pa naslednjič obiščite plažo s kolesom.