Nadležnega opravila se najhitreje znebite, če ga podtaknete komu drugemu. Ponujamo pa vam nekaj preprostih rešitev, s katerimi bo postalo znosno tudi za vas, pa če pomivate ročno ali to za vas stori stroj.


1. Delajte sproti

Kuhinja je prostor, v katerem je higiena še kako pomembna, zato naj bodo delovne površine v njej vedno čiste. Poskrbite, da bo stroj vedno prazen in nared, ko ga boste najbolj potrebovali.


2. Odpravite težave z zasušeno hrano

Pogosto se zgodi, da posodo vzamemo iz stroja, na njej pa so še vedno koščki zasušene hrane. To pomeni, da jo moramo namakati, drgniti ali še enkrat pomiti v stroju. Najelegantneje se temu izognemo s tabletami Somat Gold, ki umazanijo uspešno odstranijo in obenem poskrbijo za sijaj. Odlikuje jih kar 12 funkcij. Pakirane so v vodotopni foliji, odstranjujejo pa celo zažgane ostanke hrane.


3. Očistite tudi stroj in druge pripomočke

Tudi vaš stroj je potreben nege in čiščenja. Za to vam ga ni treba zagnati praznega  – ciklusu pomivanja posode le dodajte sredstvo za čiščenje stroja Somat.


4. Izhod v sili

Ali iz vašega pomivalnega stroja veje neprijeten vonj? Po zaslugi arome in kisline limone in pomaranče v osvežilcu Somat Deo se bo stanje izboljšalo. Da se bakterije in druge nadloge ne bodo razmnoževale na kuhinjskih krpah, pa jih dezinficirajte tako, da jih s tableto ali gelom Somat Gold v stroju operete skupaj s posodo.


5. Varčujte z vodo in energijo

Ste vedeli, da modeli pomivalnih strojev porabijo manj vode, kot če posodo pomivamo ročno? Tako je strojno pomivanje posode pravzaprav varčno. Ročno pa vseeno pomijmo večje posode, ki v stroju zavzamejo veliko prostora, kar bi zahtevalo več pomivanj in porabilo več vode. Pustimo pa, da stroj posodo le pomije in je ne suši – tako privarčujemo z energijo. Posodo posušimo tako, da vratca stroja pustimo odprta, ali s kuhinjsko brisačo.
Imate majhen pomivalni stroj? Nič zato!

Formula gela Somat Gold močno čisti in razmaščuje ter je za vas odlična izbira, saj zagotavlja enostavnejše odmerjanje in je idealna za kratke cikle in nižje temperature pomivanja posode. Gel se hitro raztopi in začne delovati zgodaj. Po zaslugi izdelka Somat Gold se lahko z veseljem poslovite od zasušenih in zažganih ostankov hrane, saj bo posoda čista že po prvem pomivanju.