Izvedeti morate resnico

Res je. Odgovor vašega moža, da kupuje pijačo in sladkarije, najverjetneje ni resničen in neiskrenost uničuje zaupanje. Koliko izdelkov bi lahko kupil za ta denar, sploh če je naredil več takšnih dvigov?! In pravite, da ste to začeli opažati šele pred kratkim. Torej se je nedavno nekaj zgodilo v njegovem življenju. Vaše sumničenje je upravičeno.

Kaj bi utegnilo moža napeljati k njegovemu ravnanju? O tem ne želim ugibati, a razlogov je lahko kar nekaj. Med njimi so lahko tudi takšni, ki vas utegnejo prizadeti. Zakaj bi sicer prikrival resnico? Kakor koli, upajmo, da ni nič hujšega. Vsekakor pa boste morali izvedeti, za kaj gre.

Za začetek bi vam svetoval, da zberete in shranite bančne izpiske oz. zapise o transakcijah. Tako boste imeli neizpodbiten dokaz o dvigih in preprečili, da bi se mož izvlekel z izgovori, češ da gre za malenkosti. Bodite pripravljeni na to, da bo poskušal na vsak način skriti pravi razlog za porabo denarja, zato se ne pustite odpraviti s plehkimi izgovori. Skratka, moža soočite z dejstvi in se ne pustite odgnati. Povejte mu, da se zavedate, da nekaj ni v redu, in da vas skrbi in da želite stvari razčistiti ter da ne želite nadaljevati skupnega življenja v negotovosti. Če je zabredel v takšne ali drugačne težave, mu zagotovite, da mu boste pomagali, on pa naj vam zaupa, kam je šel denar. Svetujem vam, da s pogovorom ne odlašate, tudi da se izognete novim dvigom denarja.

Torej, pogovoriti se boste morali z njim. Pravite pa, da ne veste, kako začeti. Nekaj vas zadržuje. Česa vas je strah? Se morda bojite svojega moža? Ali se ga morda bojite prizadeti? Tu se odpira kar nekaj vprašanj, katerih vsebina se tiče vajinega odnosa in vajinih značajev. Za poglobljeno analizo manjka preveč podatkov.

Pri večini parov bi ženska polovica od moške pri priči zahtevala pojasnilo. Denar naj bi bil skupen, oba naj bi prispevala v skupno blagajno po svojih najboljših močeh, in seveda imela pravico vedeti, kam denar odhaja. Ta princip naj bi bil pravilo potem, ko se dva poročita ali zaživita v zunajzakonski skupnosti. Glede na to, da imate vpogled v denarne transakcije moža, torej nikar ne imejte pomislekov, ali imate pravico zahtevati pojasnilo. To pravico absolutno imate.

Pravzaprav mislim, da to pri vas niti ni prava težava. Bolj verjetno gre za to, da se nezavedno bojite izvedeti resnico. Znesek porabljenega denarja najbrž ni majhen, zato je vaša bojazen toliko večja. In upravičena. Vendar vam ne preostane nič drugega kot ugrizniti v kislo jabolko in se soočiti z realnostjo. Še enkrat, dobro se pripravite na pogovor. Razmislite o možnih scenarijih. Zelo priporočljivo je, da se prej pogovorite z nepristransko osebo, najbolje takšno, ki ne pozna niti vas niti vašega moža. Pobrskajte po internetu in poiščite terapevtko ali terapevta ali se obrnite na kakšno institucijo, ki ponuja terapevtske storitve. Za začetek lahko pokličete na brezplačno številko 116 123, kjer vas bo sprejela usposobljena svetovalka ali svetovalec. Ne bo se vam treba predstaviti in anonimnost vam bo zagotovljena. Dolžina pogovora ni omejena in pokličete lahko kadar koli. Želim vam vso srečo pri reševanju težave.