OPRANA S KRISTUSOM

Kmalu sem imela tri bratce in mamo, ki moli od jutra do večera. Šlo je celo tako daleč, da je njen mož vrgel Biblijo v lonec, poln vode, ter jo skuhal. To je bilo potem naše kosilo. Za kazen.

Enkrat mi je mami v navalu jeze sredi noči vrgla obleke skozi okno. Padle so na iste kislice, kamor je bila zvlečena tista punčka. Spodila me je od doma. Polovila sem par oblek, našla telefonsko govorilnico in poklicala svojega pravega očeta, naj pride pome. Takrat sem ga prvič videla, da joka. Vmes se pet let nisva smela srečevati – šele ko je mama potrebovala denar, je imel dovoljene obiske. A po vsakem obisku pri njem me je mami morala očistiti z večurnimi molitvami – toliko njegove negativne energije sem baje posrkala, da sem mu postala celo fizično podobna. Šele ko me je oprala s Kristusom, sem dobila nazaj pravo fiziognomijo.

Očetu sem obljubila, da bom živela pri njem. A bil mi je tujec. Moja mami je bila moja družina. Pisala mi je najlepša pisma in me hodila čakat pred šolo. Klicarila me je in bila ljubeča. Jaz sem bila še vse, kar je imela. Brez mene ni imela nič. Obljubila mi je, da bo vse lepo. Verjela sem ji in se preselila nazaj. Dokler me spet ni vrgla ven ali sem od hudega sama šla. Pa spet. Pa spet.

Zgodba je bila vedno taka, da sem jaz ljubosumna nanjo, na njeno srečo in ji jo hočem uničiti. Da domov prinašam negativno energijo svojega očeta in mažem njeno avro. Da je ves svet proti njej in da so vsi ljubosumni na njen raj. Da je ona edina sveta, mi pa jo s svojo negativno energijo zastrupljamo.

DOJENČEK, KI NI MOGEL VSTATI OD MRTVIH

Bila sem stara šestnajst let, ko se je v Slovenijo napovedal prečastiti duhovni voditelj iz Koreje, ki je od svojih podanikov zahteval, da se v njegovi cerkvi poročijo. Poroka je potekala tako, da je mož ženo udaril s kijem za bejzbol po trtici – da je iz nje izbil izvirni greh. Ja, nekaj žensk po svetu naj bi zato celo pristalo na vozičku (udarec na napačni predel, poškodba živčevja), a so bile vsaj brez izvirnega greha.

Mami je bila navdušena – točno tako poroko je potrebovala, očiščenje izvirnega greha. Njen mož je nasprotoval. In zanjo je bil to konec sveta. Še več je molila, še več je jokala: v tistem je moj desetmesečni bratec dobil drisko in začel hirati. Mami mu je dajala korenčkov sok in molila. Čez tri dni sem šla na kolena ter jo prosila, naj ga pelje v bolnišnico. Naslednje jutro ga je res odpeljala. Čez sedem dni je v bolnišnici umrl, možganska odpoved.

Mami je za njegovo smrt okrivila mene. Tako se je trudila izbiti seme mojega hudičevega očeta iz mene, vsa ta leta se je tako trudila – pa ji ni uspelo. Jaz sem ji rekla, naj ga odpelje v bolnico, tam je umrl. Pa drla sem se nanjo. In s svojo negativno energijo pripravila porovo solato. Vse to skupaj ga je ubilo.

Razumsko skušaš vse to odvreči. A to ti govori oseba, ki že od malega vate vrta luknjo, skozi katero tvoja bit odteka.

Prepričana sem bila, da sem njena večna dolžnica. Odločila sem se, da bom življenje posvetila izključno temu, da ji vsaj malo ublažim rano, ki sem ji jo pomagala zadati.

Zdravniki so prijavili mojo mami. Obtožena je bila smrti iz malomarnosti. Dojenček naj bi prišel v bolnišnico podhranjen, shiran.

Ko sem hodila zjutraj v gimnazijo, od Trnovega proti Ledini, sem več mesecev na naslovnicah časopisov, ki so jih prodajali po kioskih, videvala slike mrtvega, suhljatega dojenčka, zraven pa napisi: SMRT ZARADI VEGANSTVA.

Mami se ni odločila za fizičnega odvetnika, njen odvetnik je bil Jezus Kristus. Če dojenček v zadnjem trenutku ne bi prišel v bolnišnico, bi bila obtožena umora.

Mami je tožila nazaj zdravnike, ker so proti njeni volji naredili obdukcijo ter tako dojenček ni mogel vstati od mrtvih, v fizičnem telesu, kot Jezus Kristus. Prepričana je (bila), da so ga ubili zaradi kraje organov.

Trajalo je, da se je sojenje začelo. Še približno sedem let je preteklo, da se je končalo. Dobila je triletno pogojno kazen. Čeprav sem bila ključna priča, nisem šla pričat. V tistem obdobju, ko sem bila vabljena na sodišče, je bila mami najbolj prijazna do mene, kar pomnim.

(Se nadaljuje). 


Pretekli zapis najdete tukaj. Zgodbo pa lahko nadaljujete tako.