Vajina partnerska pričakovanja se razlikujejo

Pozdravljeni!

Hvala za vaše zelo zanimivo pismo, ki lepo razkriva problem pričakovanj v odnosu. Ta pričakovanja izvirajo iz naše predstave o tem, kakšna naj bi bila dobra partnerska zveza, predstave pa si ustvarjamo že od malega.

Če so naši starši denimo preživljali ves svoj čas skupaj, potem se bo v nas vtisnil vzorec, da je normalno in zaželeno, da sta partnerja v takšnem odnosu. Nasprotna pričakovanja pa lahko imajo tisti, ki so odraščali v družini, kjer sta oče in mama imela vsak svoj krog prijateljev in prosti čas preživljala vsak zase. Skratka, to, kar smo doživeli kot otroci in mladostniki, ponotranjimo in zato stremimo k temu tudi v lastnih odnosih.

Dobro bi bilo, da se vprašate, kakšen vzorec ste v otroštvu ponotranjili vi in kakšen vaš fant. Morda vam bo to pomagalo razumeti njegove želje, ki niso nujno znak, da mu prijatelji in žuriranje pomenijo več kot vi.

Svetujem vam, da se pogovorite s fantom in mu prisluhnete, povsem mogoče je, da so zabave s prijatelji zanj edini način druženja izven partnerske zveze in bi ga s tem, ko bi mu jih prepovedali, prikrajšali za dragocene prijateljske vezi, ki ga osrečujejo. Verjetno bi tudi vas prizadelo, če bi on nasprotoval vašim kosilom s prijateljicami, in verjamem, da ne želite ustvariti toksične zveze, v kateri bosta drug drugemu pogojevala, kaj lahko počneta in kaj ne.

Iskreno spregovorite s fantom tudi o lastnih čustvih in zakaj vam njegovo žuriranje ni všeč. Pomembno je, da tudi on razume vaša stališča, saj bosta le tako lahko dosegla dogovor, ki bo osrečil oba. Vso srečo vam želim.