»Bil je zelo simpatičen, a malce ošaben,« se svojega izbranca na začetku zveze spominja Tracy, takrat skromno dekle iz newyorškega predmestja, ki ji ni prav nič dišal hollywoodski blišč. Pa tudi pošteno ji je šlo v nos, da se njen fant, takrat že zvezdnik kultne uspešnice Vrnitev v prihodnost, baha z dragimi avtomobili. 

Toda Michaela je kaj hitro spravila na trdna tla in njuna ljubezen je hitro zacvetela. »Prihajava iz povsem drugačnih okolij, že pri veroizpovedi se je zataknilo, a naju je povezovalo to, da sva bila oba borca, vsak v svoji družini. Tudi Tracy je odraščala v številni družini in vedno sva se morala boriti za pozornost. Sva imela že od začetka odličen smisel za humor,« se spominja Michael in tudi pogumno govori o hudi preizkušnji, ki bi mu lahko življenje in zakon postavila na glavo, a mu je s Tracyjino podporo uspelo premostiti številne ovire. Nekaj let po poroki ga je doletela diagnoza parkinsonova bolezen, po kateri je v obupu najprej zabredel v alkohol, žena pa mu je pomagala, da se je znova postavil na noge.

Zaobljubo v dobrem in slabem sta tako kar hitro morala tudi udejanjiti,bolezen ni omajala njune ljubezni in vzajemnega zaupanja. V zakonu, ki zdaj traja že 31. leto, so se jima rodili štirje otroci: Sam je star že 29 let,dvojčici Schuyler in Aquinnah jih štejeta 23, najmlajša hči Esme pa je stara šestnajst. Fox danes pogumno in javno govori o svoji nevrodegenerativni bolezni in spopadanjem s številnimi preizkušnjami, katerim ni dopustil, da bi ustavile njegovo cvetočo kariero. Poleg znanstveno fantastične trilogije je ustvaril še številne filmske uspešnice, kot sta Ameriški predsednik in Mars napada, velik pečat pa je pustil tudi na televiziji, kjer je igral v nanizanki Vsi županovi možje. 

»Zaupajta si, to je vse, kar lahko rečem o skrivnosti dolgega in uspešnega zakona,« pove Tracy, njen Michael pa pristavlja, da je v življenju nujno slaviti dobre stvari in se čim manj obremenjevati s slabimi. S tem se strinja tudi njegova sopotnica, ki pravi, da je njen mož največji optimist, kar jih pozna; a vendarle opominja, da Michael veliko skrbi preloži kar nanjo, sam se pač obremenjuje mnogo manj, kot je treba, priznava: »Včasih naprtim veliko dela drugim, kdaj sem tudi zelo naporen!« Sladkosti dolgega zakona, očitno, ki pri Tracy in Michaelu odlično delujejo že več desetletij.