Uradne inštitucije ji nočejo pomagati, saj je primer po zakonu po 25 letih že zastaral, a glasbenica je prepričana, da lahko z javno prošnjo najde odgovor. Takole je zapisala svojo zgodbo: 

»Iščem svojega otroka. 24.5.1980 sem v Kranju rodila zdravega otroka, rečeno mi je bilo, da je deček, a spola nisem videla. Istega dne popoldan mi je medicinska sestra (ne zdravnik) prišla povedat, da je z mojim otrokom nekaj narobe, da težko diha. Zvečer je bil odpeljan v Pediatrično kliniko v Ljubljano, kjer je naslednji dan dopoldan umrl. Bila sem neizmerno žalostna in prizadeta, vendar sem verjela, da se je to res zgodilo. Pred kratkim sem iz povsem drugih razlogov pridobila obdukcijski zapisnik, ki izkazuje nerazumno razliko v teži mojega in obduciranega otroka – obducirani otrok je bil za 840 g težji od otroka, ki sem ga rodila. Upravičeno sklepam, da je bil otrok zamenjan. Mogoče je tudi, da je bil otrok pozneje posvojen. Preko CSD Kranj je bil namreč posvojen otrok, rojen 23.5.1980. Zaradi varovanja osebnih podatkov mi identiteta te osebe ni dostopna. Verjetno je bilo temu otroku rečeno, da je biološka mati nekje z juga bivše skupne države.
Zadeva je po 25 letih zastarala in preiskava ni več mogoča, vse vpletene institucije pa zavračajo kakršnokoli sodelovanje pri razjasnitvi situacije. Zato se obračam na javnost: prosim vse, ki ste pripravljeni pomagati, da mi sporočite, če poznate osebo ali ste sami oseba, rojena med 15. in 24.5.1980 v Kranju, imate krvno skupino A ali 0 Rh negativno in ta ni združljiva z vašimi starši, da mi to sporočite v zasebno sporočilo. Prosim delite!«


Objavo je do sedaj delilo že več kot 13 tisoč uporabnikov facebooka in glasbenica morda ni več tako daleč od resnice. Jo poznate morda vi? 

Osojnikova je z nami tudi podrobno spregovorila o tragediji, ki bi ji rada prišla do dna. Preberite intervju z njo v prihodnji Oni, ki izide 5. junija 2018.