Robertsova in njen mož Duane Roberts sta velika podpornika republikanske stranke, ki naj bi ji v zadnjem letu primaknila kar 1,2 milijona dolarjev, podpirala pa naj bi tudi Trumpovo kampanjo. 

Melania naj bi se posebno zavzela za izbor ameriškega veleposlanika v svoji domovini, poročajo ameriški mediji, Robertsova pa je po njenem najboljša izbira zato, ker je predstavnica poslovne skupnosti. Imenovanje donatorja za veleposlanika v državi, ki ni v krizi, sicer ni nenavadno. Robertsova ima v lasti razkošen hotel Mission Inn Hotel and Spav v Riversidu v Kaliforniji, njen mož pa je oče zamrznjenega burita, s čimer si je prislužil bajno premoženje. Kelly Roberts ima sinova iz prejšnjega zakona z nepremičninarjem, Reinhardt Casey in Doug Reinhardt sta oba sodelovala v resničnostnih šovih. 

Zdajšnji ameriški veleposlanik v Sloveniji Brent Hartley je diplomat, ki je bil ob imenovanju tretji človek urada za evropske in evrazijske zadeve na ameriškem zunanjem ministrstvu. Na položaju je od februarja 2015.