Kar je dokaj velik uspeh, glede na to da je bila Melania prve mesece tako rekoč prva dama v senci, saj ni takoj zavihala rokavov in se zakopala v delo – sinu Barronu je, spomnimo, hotela omogočiti normalno dokončanje šolskega leta v domačem New Yorku. S čimer si je pridobila naklonjenost in sočutje številnih mater, kakopak.


Odlično se znajde na političnem parketu.


Hillary Clinton, denimo, je imela na začetku moževega predsednikovanja  49-odstotno podporo, bolje so se odrezale vse njene naslednice: Laura Bush, ki je med moževo administracijo nihala med 60 in 80 odstotki podpore in je bila prav tako večino časa bolj priljubljena od predsednika, Melanijina predhodnica Michelle Obama pa je že ob moževi izvolitvi osvojila srca večine Američanov, 73 odstotkov.


S svojo milino uspešno blaži moževo drznost in neposrednost.


A vendarle ima Melania veliko prednost pred ostalimi prvimi damami, kar ji bo v prihodnjih mesecih, ko bo že povsem domača v predsedniški rezidenci, zanesljivo prineslo dodatne točke.  V primerjavi z Obamovo je izjemno skromna in nezahtevna, saj ima v svoji ekipi pet svetovalcev, Michelle pa jih je imela kar 24. Tudi sicer naj bi bila Slovenka v Beli hiši zmerna in varčna, spomnimo, Obamova je povzročila pravo revolucijo v gospodinjstvu, predvsem v kuhinji, Melania pa ne zahteva posebnih sprememb.


Melania Trump ima vse več oboževalcev.


Slovensko lepotico pa vse bolj opevajo tudi zaradi diplomatskih veščin. Med uradnimi obiski na tujem sproščeno in umirjeno klepeta tako z voditelji in voditeljicami kot njihovimi partnerkami in partnerji ter spretno uporablja menda pet jezikov, z Vladimirjem Putinom naj bi se minuli konec tedna med vrhom G20 pogovarjala v nemščini. Glede na radikalne nastope svojega moža Melanio tuji in domači strokovnjaki opisujejo kot pravi balzam za dušo v zdajšnjih političnih negotovih časih in novi ameriški administraciji, ki je tarča številnih kritik, vedno pa očara tudi s samostojnimi in vedno popolnimi modnimi odločitvami. Jasno je, da nekdanji fotomodel ne potrebuje niti stilista niti svetovalca na tem področju, temveč kar sama postavlja modne smernice in pri tem žanje občudovanje.


Očarala je tudi ruskega predsednika.