Kot veleva tradicija, mora prva dama prihod božičnega drevesca v Belo hišo vsako leto simbolično odobriti. In čeprav ga voz, ki ga vlečejo konji, spremlja pa vojaški kvartet, ki igra praznične melodije, ponavadi v predsednikov štab pripelje šele po zahvalnem dnevu, so letos ubrali nekoliko drugačen urnik, saj bodo Trumpovi veliki ameriški praznik preživeli na Floridi, v svoji drugi rezidenci Mar-a-Lago v Palm Beachu. 
Skoraj šestmetrski balzamovec iz roda jelk so pripeljali vse iz zvezne države Wisconsin, kjer ga je v septembru izbral nadzornik posestva in vodja osebja Bele hiše. Osupljivo drevo sta na dovoz Bele hiše pospremila tudi zakonca Chapman, ki imata v Wisconsinu nagrajeno drevesnico božičnih dreves s katere je prišel letošnji balzamovec. Melania se je gojiteljema zahvalila in pohvalila drevo: »Lepo ga bomo okrasili in upam, da nas boste potem lahko spet obiskali.«  Božično drevo so nato odnesli v Modro sobo Bele hiše, kjer so bo drevo v času praznikov središče pozornosti. Oskrbniki so ga pri tem morali še nekoliko obrezati, v sobi pa so odstranili ogromen lestenec, ki bi oviral velikana. Medtem, ko se bo predsedniška družina sončila na Floridi, bo četica notranjih oblikovalcev in cvetličarjev prostovoljno okrasila balzamovec, božično bodo obarvali tudi vseh 132 sob v Beli hiši, vse tiste namenjene zbiranju in sprejemu ljudi, pa bodo dobile tudi svoje nekoliko manjše božično drevesce. 


Vir: Twitter


Praznovanje božiča je bilo za Američane vedno velika tradicija, tokratni predsednik Donald Trump, pa se nadeja še osupljivejšega razkošja, saj je že v času svoje kampanje obljubil, da Američanom želi vrniti božični duh. Zmotilo ga je namreč, da je vse prepogosto slišati voščilo »Vesele praznike«, namesto »Srečen božič«, kar po njegovem mnenju krha krščansko tradicijo. Trumpovi bodo v Beli hiši letos priredili vsaj dvanajst božičnih zabav, vabila zanje pa so že razposlali srečnim izbrancem. V velikih pripravah je tudi tamkajšnje kuharsko osebje, ki bo poleg dobrot na vsaki zabavi poskrbelo tudi za nekaj božičnih okraskov, tradicionalno morajo namreč speči tudi hišico iz medenjakov in sladkorne paste, ki iz zdravstvenih razlogov služi le estetskemu namenu. Preden pa odvijejo božična darila, bodo družine po ZDA danes sedle k veliki puranji pojedini. Svojega ptiča so v Beli hiši letos že osvobodili. Tradicija osvoboditve puranov, ki naj bi jo začel JFK, je postala tako priljubljena, da aktualni predsednik vsako leto pomilosti enega ali več darovanih krasotcev. Trump je to obdan z družino in predstavniki Bele hiše storil v torek, nato pa se skupaj s soprogo in sinom vkrcal za letalo do Floride.