37-letnica je za spletno revijo The Brew spregovorila po ločitvi od svojega prvega moža Trevorja Engelsona. Takrat je še upala, da bo njen spletni dnevnik The Tig postal uspešen in zelo dobro sprejet pri bralkah. Pred poroko s princem Harryjem se je morala odpovedati igralski karieri in vsem zasebnim profilom na družbenih medijih. V kratkem pa se ji bodo vseeno uresničile ene sanje, saj bo postala mama.

"Želim si imeti kuharsko oddajo, sodelovati pri družbenih dogodkoih na globalni ravni, preteči mataron, videti sveti in ostati z nogami trdno na tleh, biti hvaležna in odprtega srca," je leta 2014 povedala vojvodinja.

Nekdanja igralka je za preživetje poučevala še kaligrafijo, kako se večežejo knjige in zavijajo darila, pogosto pa je delala tudi kot hostesa v restavracijah. Označila se je za pridno čebelico in dodala, da se trdo delo na koncu vedno poplača. "Moja mama (Doria Ragland, op. p) je imela na hladilniku magnet, na katerem je pisalo: Ni pomembno, kako počasi greš, važno je le, da se ne ustaviš. Tega reka se držim," je dejala Meghan.