Meghan je stisko priznala glasbeniku Pharrellu Williamsu na nedavni premieri filma Levji kralj, kjer je imela priložnost spoznati kar nekaj ameriških temnopoltih zvezdnikov. Tako se na 'belem' britanskem dvoru ni počutila več tako osamljeno. Prav barva njene kože je namreč ob oznanitvi zaroke z angleškim prestolonaslednikom zavihala nosove konzervativnim podpornikom monarhije. Že dejstvo, da se bo princ poročil z navadno smrtnico, jim ni najbolj dišalo, da bo povrhu tega še Američanka temnejše polti pa je bilo naravnost nezaslišano. 

Čeprav je Harry že ob zaroki spregovoril v zagovor svoje bodoče neveste in prosil medije, da so bolj prizanesljivi do Meghan ter da rasizem nima kaj iskati v civiliziranem pogovoru, se vojvodinja očitno še vedno sooča s kritikami na račun svojih korenin. Velikokrat je v novicah zaslediti, da ravno zato, ker je tujka, dela stvari po svoje in se požvižga na stroga kraljeva pravila. 

Zakonca Sussex sta skupaj res že prelomila marsikatero zastarelo tradicijo, a njuni oboževalci to pozdravljajo, gotovo pa ni naključje, da spremembe, za katere se zavzemata, odobrava kraljica, saj si britanski dvor že vse od njenega očeta kralja Jurija VI. prizadeva, da gre v korak s časom. Če se je nekoč zdelo nezaslišano, da vladar nastopi na televiziji in nagovori svoje podanike, je danes kraljičin božični TV-prenos obvezna tradicija, ki krepi vez med modro krvjo in navadnimi smrtniki. Temnopolta princesa iz ljudskih vrst z druge strani oceana v 21. stoletju tako ni mogla biti zgrešena politična poteza. 

Tega se zavedajo tudi mnogi zvezdniki, še zlasti temnopolti, ki so Meghan vzeli za nekakšno ikono temnopoltih vladaric. Beyonce jo je že pred meseci oklicala za »Melanirano Mono« ali temnopolto kraljico in na instagramu objavila fotografijo, na kateri skupaj z Jay-Zjem pozirata pred portretom Meghan v kraljevski opravi, na premieri Levjega kralja pa jo je nagovorila kar z nazivom »moja princesa«. Podobnega mnenja je tudi pevec Pharrell, ki je zakonca Sussex spoznal isti večer. Princa je pozdravil s precej neformalnim »Kako si model?« na kar se je šaljivi Harry odzval z: »Všeč so mi tvoje kratke hlače.« Nato je glasbenik obema čestital za poroko: »Vajin zakon me zelo razveseljuje. Ljubezen je neverjetna. Nikoli naj vama ne bo samoumevno, kaj kot par pomenita v današnji družbeni klimi. Vajina ljubezen nosi pomembno sporočilo za veliko ljudi. resnično. Navijamo za vaju.« Vidno ganjena Meghan pa je na to odgovorila z iskrenim: »Hvala, ni nama lahko.«