Zdaj ni več dvoma, v katerem kraju in porodnišnici bo na svet prijokal težko pričakovani kraljevi otrok, spomnimo, vojvodinja Meghan in princ Harry sta menda resno razmišljala, da bi rodila v Windsorju in se izognila londonskemu prometnemu kaosu, a kot kaže, sta se vendarle odločila ohraniti tradicijo. V bolnišnici St. Mary's sta na svet prijokala tako princa William kot Harry ter vsi otroci starejšega od bratov, mlajši pa se tako očitno drži preverjenega recepta. 

Mediji so se pred porodnišnico začeli zbirati že po prvih neuradnih objavah na družbenih omrežjih, prometni redarji in policisti so tako šele po prihodu kraljevega para omejili dostop do elitnega krila Lindo in izobesili obvestila o prilagojenem prometnem režimu v okolici. Ali je palača namerno zamolčala predvideni datum poroda in tako za nos potegnila javnost ali pa je otrok z zgodnjim prihodom presenetil same starše, bomo verjetno izvedeli kmalu.

Kot veleva tradicija, bo novico o rojstvu prva izvedela kraljica, srečna starša bosta potem obvestila ostale svojce, šele nato bo sledilo uradno naznanilo dvora prek družabnih omrežij, slovesno tradicionalno obvestilo pa bodo postavili tudi pred Buckinghamsko palačo.