Britanskemu kraljevemu paru je bila prva naloga po praznikih pisana na kožo, saj sta z malim Archiejem za kar šest tednov pobegnila prav v Kanado, celo zahvalni dan, za katerega so mediji špekulirali, da ga bosta preživela v Los Angelesu z mamo vojvodinje Dorio Ragland, sta princ Harry, Meghan in njun prvorojenec preživela v državi javorovega sirupa. Ko sta včeraj obiskala najstarejši kanadski diplomatski urad v Veliki Britaniji Canada House, sta tako kar sijala od navdušenja nad to nekdanjo britansko kolonijo z gostitelji pa veselo spregovorila o njunih podvigih na drugi strani oceana.

Meghan si je za obisk nadela rjave odtenke, kamelji plašč, puli in krilo znamke Massimo Dutti in žametne salonarje Jimmy Choo, Harry pa je bil urejen v modrini.

Na komisariatu ju je najprej pozdravila kanadska komisarka Janice Charette, s katero sta se nato sprehodila po tamkajšnji galeriji in si ogledala razstavo kanadske umetnice Skawennati, ki je potomka staroselskega plemena Mohawk

Med obiskom sta spoznala tudi druge uslužbence kanadskega diplomatskega urada in Harry jih je nemudoma vprašal: »Ali kdo med vami prihaja iz Britanske Kolumbije?« Zakonca Sussex sta namreč obiskala prav to kanadsko provinco in ko je nekaj zaposlenih dvignilo roke in veselo vzkliknilo da, je Harry navdušeno nadaljeval: »V kako čudovitem kraju živite. Najlepša hvala da ste nas gostili, no, čeprav vas ni bilo ravno tam,« se je pošalil prestolonaslednik. »A toplina in gostoljubnost, ki sva jo doživela tam, sta bili res neverjetni in ravno zato sva izbrala vašo domovino,« se je še zahvalil Harry. 

Nato je princ zbrane še enkrat nasmejal, ko se je pošalil iz soproge rekoč, da bi lahko s kanadskimi predstavniki spregovorila v francoščini, na kar je Meghan odgovorila z odločnim »Ne!« in jim nato smeje zaželela vse dobro v novem letu. »Želim vam srečno novo leto in še enkrat hvala, kot je rekel že moj mož, moj bog, res smo se s sinom imeli neverjetno v vaši domovini. Že to, da smo lahko na lastni koži izkusili toplino prebivalcev, se sprehajali naokrog in občudovali lepoto Kanade pa Archie, ki se je čudil osupljivi naravi, vse to nam je pomenilo res veliko,« je utrinke z družinskega potovanja strnila Meghan.

Mlada družinica je vsekakor uživala v nekoliko bolj sproščenem oddihu na tujem, tudi zato, ker so si v Kanadi lahko nekoliko oddahnili od neprestanega medijskega obleganja, britanski tabloidi celo namigujejo, da že kujeta načrte, kako bi se preselila tja. Harry in Meghan sta v Britanski Kolumbiji vsaj za nekaj trenutkov izkusila, kako se je zliti z množico, saj ju ljudje, tudi ko sta naletela na mimoidoče, niso takoj prepoznali. Na prvi dan novega leta sta se zakonca podala na pohod po regionalnem parku na Vancouvrovem otoku blizu prestolnice Britanske Kolumbije in tam presenetila dva pohodnika iz kanadskega mesta Victoria Asymino Kantorowicz in Iliyo Pavlovica, ki sta se trudila posneti portret s selfie palico. 

Meghan je pristopila k njima in ponudila pomoč pri fotografiranju, da ju je ogovorila vojvodinja pa sta se zavedla šele, ko je Asymina poleg Meghan prepoznala njeno soigralko iz serije Nepremagljivi dvojec Abigail Spencer. »Kar zmrznila sem, nisem mogla verjeti, da je to ona. Potem pa sem pogledala še na drugo stran in videla, da je zraven stal tudi princ Harry. Bila sem povsem zbegana. Ali se to res dogaja?« navdušenja kar ni mogla skriti Kanadčanka, ki je o kraljevem srečanju spregovorila za kanadsko televizijo CTV News. »V tistem trenutku sem lahko izdavila le, da selfie palica ne zmore veliko, na kar je Meghan odgovorila: "Se bomo mi potrudili, da bo bolje," Harry pa je dodal: "Brez pritiska,"« je še povedala Asymina, ki je o kraljevem paru dejala, da sta bila zelo prijazna, posnela tri fotografije in se nato odpravila naprej s prijatelji in dvema psoma. 

Preberite še:

Zaposleni na Nizozemskem se z električnim kolesom vozijo za 7 evrov na mesec 

Pokukajte v hišo, kjer so snemali nadaljevanko Jezero 

Horoskop: Šest upornikov med astrološkimi znaki