Krhki užitki

Medeni srčki

Brez slastnih piškotov ni pravih zimskih praznikov. Namesto da jih pomakamo v čaj z medom, čebelji zaklad dodajmo že v testo. Za vse ljubitelje medenih dobrot je pravkar izšla knjiga Mmm... Med, avtoric Claudie Bentzein in Claudie Salata, kjer poleg recepta za krhke piškote najdete tudi vse mogoče ustvarjalne namige.

Sestavine

  • 200 g masla
  • 150 g kremnega medu
  • 1 rumenjak (srednje velik)
  • 400 g moke
  • model v obliki srčka

Priprava

  1. 1Ne premrzlo maslo, med in rumenjak v skledi premešamo z mešalnikom in nastavkom za stepanje.
  2. 2Masleni masi dodamo moko in na hitro pregnetemo.
  3. 3Testo oblikujemo v kroglo, zavijemo v plastično folijo in postavimo v hladilnik za eno uro.
  4. 4Pečico segrejemo na 160 °C (ventilatorsko na 140 °C).
  5. 5Dva pekača pokrijemo s papirjem za peko.
  6. 6Testo na pomokani podlagi razvaljamo na debelino 5–7 mm in iz njega z modlom izrežemo srčke.
  7. 7Zložimo jih na pekača in pečemo 12–14 minut, da dobijo zlato barvo.
  8. 8Vmes večkrat pokukamo v pečico, ker se testo z medom hitreje zažge.
  9. 9Pečene piškote vzamemo iz pečice, počakamo, da se povsem ohladijo, potem pa jih shranimo v nepredušno zaprto posodo.
  10. 10Še namig: testu lahko dodate vaniljo, kakav, cimet, pomarančno ali limonino lupino ter piškote oblijete s prelivi, sladkorno glazuro ali jih polepšate z okraski. Testo je tudi dobra podloga za pite.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

ZAVRNI STRINJAM SE