Naslovno vprašanje vaše knjige pravzaprav ni retorično, kajne? Nanj ste tudi zelo konkretno in ponekod jedko odgovorili. Kam je torej namenjeno naše šolstvo?

Mislim, da sčasoma na bolje. Moja napoved je v resnici optimistična. Najprej pa bo moralo vse skupaj najbrž zdrkniti do konca na slabše, da se bo zgodila splošna vstaja in bodo ljudje končno preprosto odrekli pokorščino staremu, odsluženemu sistemu. Stvari so namreč postale povsem nevzdržne.

Celotni vzgojni proces je naravnan na povprečnega otroka, ki v resnici obstaja samo na papirju. V šoli se učijo predvsem pasivnosti in ubogljivosti. Daleč največji poudarek velja bulimičnemu požiranju podatkov in dejstev, ki jih je treba potem izbruhati na testih. ...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje omejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONA!