Gordon Ramsay kuha

Majoneza

Tako dobra, pregrešno dobra. Nepogrešljiv dodatek številnim jedem, po receptu velikega Gordona Ramsayja pa je naravnost za oblizniti prste!

Sestavine za 10 oseb

  • 1 rumenjak
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 1 žlička belega vinskega kisa
  • sok ½ limone
  • 200 ml rastlinskega olja ali olivno olje blagega okusa
  • sol in sveže mleti poper
  • Za majonezo s pehtranom: 3 vejice pehtrana, samo nasekljani listki.
  • Za majonezo s hariso: 50 g paste harisa.
  • Za majonezo s sriračo: 100 g omake srirača in 150 g kečapa.

Priprava

  1. 1V skledo damo rumenjak, gorčico, kis in limonov sok ter stepemo, da se sestavine dobro premešajo (lahko jih zmešamo tudi v multipraktiku).
  2. 2Postopoma v počasnem curku dolivamo olje, pri tem pa nenehno stepamo (olje dolivamo skozi odprtino za dodajanje sestavin, medtem ko multipraktik dela), da se mešanica zgosti. Če majoneza postane pregosta, dodamo kanček vroče vode, nato pa še dolivamo olje.
  3. 3Ko nalijemo vse olje, po potrebi razredčimo s kančkom vroče vode do potrebne gostote, posolimo in popopramo ter po želji dodamo še malo limonovega soka.
  4. 4Majonezo lahko zdaj postrežemo ali pa ji dodamo še kakšen okus.
  5. 5Za majonezo s pehtranom preprosto dobro vmešamo nasekljane liste pehtrana. Za majonezo s hariso dobro vmešamo hariso, za tretjo različico pa v majonezo dobro vmešamo sriračo in kečap.
  6. 6Majonezo lahko v zaprtem steklenem kozarcu v hladilniku hranite do tri dni.
Or use your account on Blog

Error message here!

Hide Error message here!

Forgot your password?

Or register your new account on Blog

Error message here!

Error message here!

Hide Error message here!

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link to create a new password.

Error message here!

Back to log-in

Close
Več informacij ONAPLUS.SI Logo

Zakaj imamo v uredništvu One radi piškotke?

S potrditvijo piškotkov nam omogočate uporabo analitičnih orodij, s katerimi izvemo, kaj radi berete in česa ne. Želimo ustvarjati kakovostne vsebine, ki jih boste z veseljem prebirali, zato vas prosimo, da potrdite piškotke na spletnih mestih Dela d.o.o.

STRINJAM SE