Čeprav je njihovo življenje videti pravljično, jim ni prizanešeno z zakonskimi tegobami. Po desetih letih zakona, sicer pa dvanajstih letih ljubezni, sta puško v koruzo vrgla luksemburški princ Louis in princesa Tessy.

Kraljevska palača je tako naznanila, da se mlada zakonca ločujeta, a bosta ohranila prijateljske odnose zavoljo sinov, Gabriela, ki jih šteje deset, Noah pa je leto dni mlajši. Spomnimo, bilo je leta 2006, ko sta Louis, takrat star komaj dvajset let, in leto dni starejša Tessy povila sina – neporočena. Šest mesecev pozneje sta vendarle dahnila usodni da, a je protokol veleval, da se mora Louis, ki ima še dva starejša sorojenca in dva mlajša, odpovedati pravici do prestola, ker je vzel navadno smrtnico, nekdanjo vojakinjo, do krone in naziva pa ne bodo upravičeni niti njegovi potomci, je velevala tradicija. No, nekaj let pozneje je dvor nekoliko le omilil pravilnik in Tessy podelil aristokratski naziv princese, dečka pa sta postala princa.

Družina živi v Londonu, kjer sta tako princ kot princesa pred dvema letoma opravila tudi dodiplomski študij, Tessy pa naj bi izobrazbo nadaljevala z magisterijem iz mednarodnih odnosov in diplomacije. Razlog za ločitev ni znan, no, na luksemburškem dvoru pa se te dni tudi veselijo: Louisov starejši brat, princ Felix, in njegova izbranka princesa Claire sta namreč naznanila, da pričakujeta drugega otroka! Dveletna Amalia bo tako kmalu postala starejša sestra, družina, ki živi v Franciji, pa se bo novega člana razveselila konec poletja.

Še pristavimo, ločitve so na evropskih dvorih izjemno redke, spomnimo, leta 1996 sta se po štirih letih ločenega življenja še uradno razšla britanski princ Charles in princesa Diana, ki je avgusta leta 1997 umrla v prometni nesreči v pariškem predoru. Leta 2005 sta vsak na svojo pot zakorakala tudi danski princ Joachim in princesa Alexandra, avgusta lani pa sta razvezo napovedala norveška princesa Martha Louise in njen mož Ari Behn.