Ljubezen na prvi pogled? Tega pojava se drži predvsem filmski sloves, vsi vemo, da je resničnost povsem drugačna. Ali pač?

Kot pojasnjujejo nekateri strokovnjaki, nam nekatera občutja resnično zameglijo razum v nekaj trenutkih, zaradi vrtinca v glavi in mehkih kolen bi bili namreč nekateri pripravljeni storiti vse. A vendarle ni vse tako romantično, kot se morda lahko komu zazdi, kajti najverjetneje ni v igri ljubezen na prvi pogled temveč povsem preprosto – sla. Želja, da bi se potopili v strastni objem osebe, ki smo jo ravnokar uzrli, je tako močna, da nas preplavi z izjemno močnimi čustvi, a nikakor ne gre verjeti, da smo z občudovanim človekom pripravljeni preživeti preostanek življenja. Nekaj divjih uric med rjuhami pa zagotovo, je pokazala obsežna ameriška raziskava, v kateri je sodelovalo kar 80.000 ljudi z različnih koncev sveta: študija je še razodela, da so k tako intenzivnim občutjem bolj nagnjeni moški.

In če spogledovanju sledi tudi dejanska interakcija, je povsem mogoča tudi ljubezen. Ljubezen na prvi stik, torej, kajti to močno čustvo vendarle potrebuje nekaj več spodbude, kot so le privlačen videz in iskrice v očeh. Način govora, vonj in morebiten dotik lahko delajo čudeže.