LJUBEZEN NAM JE VSEM V POGUBO 

Ljubezen. Zen ali razburkan bazen? Pravijo, da je najlepše tako ali tako samo na začetku. Ko se zaljubimo in se med dvema zgodi – kemija. Kot bi nas stresla elektrika. In na vrtiljaku vznesenosti, ko smo slepi in gluhi malone za vse okoli sebe, še hujšamo vtelo, le zenice se širijo, ko v ljubega strmijo. Še tako deževen dan jemljemo za romantičen, večno tečna soseda pa se zdi naenkrat nasmejana. Ko mine prva faza divje zaljubljenosti in se vnema umiri, se začnejo načrti, ki sekajo realnost. Na vrsti so (poročna) potovanja, čas je za kredite za avto in skupna stanovanja. Pa služba. Ali ne. Jok otrok pa je prvi pok. Je na vidiku resen šok?!

Drage bralke, kako pa se ve prebijate skozi faze ljubezni?

Prepustite se ustvarjalnosti in avtorski svobodi ter nam zaupajte zgodbo. Je ljubezen večna ali nas res vse pogublja? To nas zanima.POTEK LITERARNEGA NATEČAJA

Zgodbe, ki jih boste poslali, naj ne presežejo 7000 znakov s presledki vred (tri tipkane strani). Pošljite jih v elektronski obliki na: oninazgodba@delo.si, Zadeva: Literarni natečaj 2019; ali po pošti na naslov Ona in Onaplus, Dunajska 5, 1509 Ljubljana, s pripisom: Literarni natečaj 2019.

Vse, ki se boste odločile za pisanje, sodelujete anonimno. Podpišite se s šifro. Če boste sodelovale po e-pošti, obvezno pripišite telefonsko številko, na kateri boste dosegljive, če bo vaš prispevek izbran med najboljših deset. Zgodbe, poslane po pošti, naj bodo obvezno v treh izvodih, priložite jim zaprto kuverto, označeno s šifro, v kuverti napišite svoje ime in priimek, naslov in telefon.

Prispevke pričakujemo do ponedeljka, 6. maja 2019. To je zadnji veljavni datum na kuverti ali odposlani elektronski pošti za oddajo vaših literarnih del.

IZBOR ZMAGOVALKE

Komisija bo izbrala deset najboljših, objavljene bodo v posebni knjižici Onina zgodba 2019. Priložena bo reviji Onaplus, ki bo izšla v torek, 2. julija 2019.

Še isti dan boste lahko začeli pošiljati glasove za zgodbo, ki se vas bo s svojo prepričljivostjo najbolj dotaknila, drage bralke in spoštovani bralci One in Oneplus. Kupone za glasovanje bomo objavili tudi v torek, 6. avgusta 2019, ko bodo zgodbe izšle še v Oni.

Glasovali boste lahko tudi na www.onaplus.delo.si. O vseh podrobnostih boste pravočasno obveščeni.

V uredništvu bomo prispele glasove prešteli in ugotovili, katera zgodba je zmagala. Avtorico bomo razkrili in razglasili na sklepni prireditvi, predvidoma v začetku septembra.

NAGRADE

Avtorici najboljšega literarnega prispevka bomo podarili tradicionalno Onino pero in 500 evrov bruto.

Seveda bomo poskrbeli tudi za nagrade za dvajset izžrebanih bralk in bralcev, ki boste poslali kupone s svojimi glasovi za zmagovalno zgodbo ali zanjo glasovali na www.onaplus.delo.si. Obdarili vas bomo s privlačnimi Oninimi nagradami.