Vsi si želijo blesteti v postelji, toda nekaterim pri odličnih nastopih in vzdržljivosti vendarle pomaga tudi narava, seveda pa tudi tu neizpodbitno velja, da je navada železna srajca. V naslednjih vrsticah si preberite, zakaj med rjuhami nimamo vsi enakih možnosti in na katere spremembe še lahko vplivamo. Kot pojasnjujejo spolni terapevti in psihologi, svoje spolne navade razodenemo še pred prvim poljubom, pa si poglejmo, kako.

Smisel za humor je vsekakor pokazatelj, da ne boste razočarali niti v postelji. Kdor zna dobro pripovedovati šale, se od srca nasmejati in s smehom sprejemati tudi ne tako prijetne okoliščine, je najverjetneje tudi dober ljubimec.Inteligenca je pomemben dejavnik pri spolnih nastopih, je potrdila londonska raziskava: inteligenčni količnik namreč vpliva na sposobnost zadovoljitve partnerja in pa doseganje orgazma.

Preberite še: Ginseng krepi spolno moč

Kdor počasi je, zna uživati v hrani in zatorej tudi med seksom. Naše navade za mizo so pogosto odsev našega dojemanja ljubljenja: kdor ne hiti, da bi vse čim prej pospravil s krožnika, si bo najverjetneje vzel tudi čas za užitke med seksom.Kdor spremlja politično dogajanje, naj bi se v postelji bolje odrezal. Zakaj naj bi bilo tako, ni jasno, raziskava je pokazala le, da so tisti, ki jih politične teme ne zanimajo, mlačni tudi med rjuhami.

Dobri plesalci so dobri ljubimci. Ne gre za spretnost, eleganco in gibčnost, ki so zaželeni tako na parketu kot v postelji, temveč predvsem za samozavest, ki je ključna tudi med rjuhami.Kdor je ponosen na svoje telo in se ne sramuje svoje golote, je dober spolni partner, kažejo raziskave. Kdor se počuti dobro v svoji koži, je sproščen tudi v partnerjevi družbi in ima zatorej večjo sposobnost doživljanja vrhunca.Preberite še: Brez ritma ne bo šlo

Levičarji so boljši ljubimci, je pokazala raziskava o spolnem zadovoljstvu iz leta 2014. Samo dvanajst odstotkov svetovne populacije uporablja levo roko kot vodilni, med njimi pa jih je s svojim spolnim življenjem izjemno zadovoljnih kar 86 odstotkov – med desničarji je takšnih le 15 odstotkov. Hm, in če se med rjuhami znajdeta dva levičarja? Orgazmom ne bi bilo videti konca …

Sogovorniku gledate globoko v oči. Očesni stik je prav tako eden od ključnih pokazateljev, da smo v spolnosti sproščeni in pripravljeni na nove izzive. Umikanje pogleda je namreč pomemben znak zadržanosti, ki se največkrat prenese tudi v posteljo.