Njen legendarni TED-ov govor z naslovom Epidemija lepotne bolezni je sčasoma evolviral v mednarodno knjižno uspešnico Beauty Sick (Lepotno bolne). Prejemnica številnih nagrad za napredno učiteljstvo je v njej razkrila in problematizirala marsikaj. Ne vem, ali gre za sladko ironijo ali morda celo za svojevrsten paradoks … A zaradi svoje inteligence, močnega moralnega kompasa in živahno žuborečega duha se je izkazala za najlepšo žensko, s katero sem imel kdaj čast govoriti.

Pokrijva najprej osnove: kaj je to lepotna bolezen in kako ste prišli do tega koncepta?
Lepotna bolezen je kronična obsedenost z lastnim videzom, in sicer tolikšna, da hlepenje po lepoti preglasi vse druge cilje in poslanstva. Pojav sem najprej opazila pri svojih študentkah. Nekega dne m...

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete ali zakupite dostop do vsebin po meri.

Izbirate lahko med paketi:

ONAPLUS SPLET - Vsebuje omejen dostop do spletnih vsebin na spletnem portalu Onaplus.si, s tem paketom boste lahko prebirali vse vsebine iz iz priloge Ona in kolumne pronicljivih avtorjev, do katerih lahko sedaj dostopate po prijazni ceni – že za 1,40 € za prvi mesec, po preteku promocijskega obdobja pa le za 4,90 € na mesec.

ONAPLUS DIGITAL - Vsebuje neomejen dostop do spletnih vsebin iz priloge Ona in revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 34,50 € na leto.

ONAPLUS PREMIUM - Vsebuje tiskano izdajo Onaplus, neomejen dostop do vseh spletnih vsebin Onaplus.si in vsebin iz priloge Ona ter revije Onaplus, vsebuje digitalizirano revijo Onaplus (pdf) in digitalizirano prilogo Ona (pdf), za le 41,44 € na leto.

Celoten prispevek lahko preberete tudi v tiskani izdaji revije ONA!