Ali zase lahko rečete, da ste vztrajni, iskreni in pogumni? To troje je namreč nujno za doseganje zastavljenih ciljev, pojasnjujejo strokovnjaki. Preberite si, zakaj!

Vztrajnost. Ne glede na kaj, uspešni ne znajo in ne želijo odnehati. Tudi če se izziva lotijo s sam ničle, brez upanja na preboj, ne bodo odnehali. Kot je povedal Thomas A. Edison. »Nisem doživel neuspeha. Le odkril sem kakšnih 10.000 načinov, ki ne delujejo.« Vsaka slaba izkušnja torej pomeni korak bliže k pozitivnemu izidu, torej, če ugotovimo, da naša metoda ne deluje, je to treba sprejeti kot dober rezultat, saj smo iz sistema izločili nekaj odvečnega in neuporabnega. Že naslednji poskus je tako obetavnejši! Tudi Steve Jobs je rad poudarja, da se uspešni in neuspešni razlikujejo prav po – vztrajnosti.Iskrenost. Resnica osvobaja in krepi, je preprosta in učinkovita, laganje pa razdira odnose, krade energijo, zapleta okoliščine in tepta posameznikovo samozavest. Povzroča stres in nemir ter spodbuja negativno mišljenje, posledično pa slabo vpliva tudi na telesno zdravje. Ne pozabimo, z iskrenostjo ohranjamo tudi dostojanstvo, ki je na poti do uspeha ključno.

Pogum. Z vsakim korakom naprej smo dlje od strahu. Na začetku se morda bojimo spremembe in drznosti, a strah nas ne sme ovirati na poti do zastavljenega cilja. Z vsakim premikom si krepimo samozavest – ne gre za to, da bi bil strah prepovedan, a ga je treba obvladati in mu preprečiti, da bi nas oviral. Uspešni ljudje nimajo nadnaravnih sposobnosti, le strah so se naučili premagovati in obvladovati čustvovanje, svoje misli.In še, uspešni znajo ceniti majhne korake in majhne premike – zavedajo se, koliko truda so vložili in kako trdo so garali, zato ne bodo zapravili niti večjih uspehov.