Toda pojasnjujejo strokovnjaki z univerze v Pensilvaniji, kjer so se kar štirinajst let ukvarjali z značajskimi lastnostmi in psihološkimi dejavniki posameznikov, ki so v karieri postavljali nove mejnike. Kako se spopadamo s čustvi in vsakdanjimi dražljaji iz okolice, vpliva na naše spopadanje s poslovnimi izzivi in premagovanje ovir, so prepričani: uspešni se nikoli ne ustavijo pri težavi in ne obupajo med iskanjem rešitve. Poglejmo si, zakaj nekateri v življenju po večini zmagujejo.Ne ozirajo se na leta. Ne glede na življenjsko obdobje, cilj je mogoče doseči kadar koli, so prepričani uspešni. Storite vse, da si uresničite sanje, ne obremenjujte se, če vam kdo pravi, da ste za to premladi ali prestari. Kaj je primerno za vaša leta – s tem naj se ukvarjajo opravljivci, svetujejo uspešni.

Ne zanima jih mnenje drugih. Takoj ko se začnete primerjati z okolico, ste svojo usodo prepustili drugim. Čeprav je nemogoče povsem ignorirati tuje mišljenje, to ne sme vplivati prelomno na vaše delo in doseganje ciljev.

Preudarno izbirajo svojo družbo. Uspešni ljudje verjamejo, da naša družba vpliva na nas, zato previdno izbirajo, s kom bodo preživljali prosti in službeni čas. Odločajo se za tiste, ki znajo iz njih potegniti najboljše, zavračajo pa tiste, ki nenehno izražajo dvom in jih potiskajo nazaj. Če ste morda nesrečni v življenju ali pa vam v karieri ne gre vse po načrtih, prevetrite svoj okolici in druščino ter ugotovite, ali je tam morda izvor vaših težav.Strah nadomestijo z evforijo. Strah ne temelji na realnem mišljenju, so prepričani uspešni, temveč izvira predvsem iz domišljije. Strah ne sme vplivati na vaše odločitve, kajti tako ne boste nikoli upali tvegati. Uspešni se nikoli ne prepustijo dvomu, tega raje spremenijo v evforijo in iz te potegnejo najboljše. In tako premostijo še eno oviro.

Ne zapravljajo časa z negativnimi mislimi. Čas je denar, se zavedajo najuspešnejši, zato dragocenih ur v dnevu, ki jih je vedno premalo, nikoli ne zapravljajo z mišljenji, ki jih lahko potrejo. Usmerjajo se v pozitivno, negativno energijo pa preprosto ignorirajo.