Laura Welch se je rodila v Midlandu v zvezni državi Teksas. Bila je edinka, predana izobrazbi in literaturi, zato njena izbira pedagoške fakultete ni presenetila nikogar. In niti nadaljnji magisterij iz bibliotekarstva ne, vse, kar si je v življenju želela, je bila služba, ki bi ji omogočal neomejeno družbo knjig in otrok, ki si z njo delijo veselje do pravljic in branja.

Njena prva služba je bila učiteljica razrednega pouka, po magisteriju se je zaposlila kot knjižničarka. Usoda pa jo je leta 1977 pripeljala na piknik, na katerem je spoznala bodočega moža, Georgea W. Busha, najstarejšega od šestih otrok iz ugledne politične družine, ki pa je imel povsem drugačne karierne in življenjske ambicije kakor ona: z diplomo iz prava in magisterijem iz poslovnih ved si je želel osvojiti svet, no, vsaj pomemben politični položaj v državi, skupna pa jima je bila ljubezen do družine kot temeljne družbene celice. Zaljubljena v tradicijo in drug v drugega sta še istega leta dahnila usodni da in po skoraj 42 letih zakona se še vedno rada spominjata dne, ko sta dahnila usodni da in izrekla zaobljube, ki so za oba svete po toliko desetletjih.

Da se ni obiral in izbral Lauro, je bila najboljša odločitev njegovega življenja, še danes poudarja George, Laura pa je prav tako vesela, da se je vdala čarom teksaškega očarljivca; pa ne le njega, tudi njegove cele družine, ki jo je sprejela odprtih rok in ji podarila kopico bratov in sestro, o katerih je vedno hrepenela (ena od Georgeevih sester je umrla pri komaj treh letih zaradi levkemije). Zanimivo, ob poroki je Laura možu zaprisegla, da ne bo nikoli vključena v njegove morebitne politične kampanje, kaj šele da bi z odra nagovarjala javnost, toda zarečenega kruha se je v prihodnjih desetletjih še kako najedla. 

Izpostavljenosti javnosti sta se naučila že prek Georgea Busha st. in njegove žene Barbare, pa tudi George ml. ni nikoli skrival apetitov, da si želi osvojiti Belo hišo. Zakonca prva leta zakona kljub političnim ambicijam posvetila ustvarjanju družine: rodili sta se jima dvojčici Barbara in Jenna, a mnogo prezgodaj. Laurino življenje je nekaj časa viselo na nitki, a si je po nekaj tednih v bolnišnici opomogla in se tako kot dvojčici kmalu pridružila možu doma. George, čeprav sta ga deklici pristno razveselili, pa se je takrat spopadal s hudimi demoni: odvisnostjo od alkohola, ki pa ji je na ženino vztrajno prigovarjanje vendarle naredil konec. Star je bil štirideset let, hčerki pa pet in takrat se je začelo novo poglavje v njegovem zasebnem, po zaslugi treznosti pa tudi političnem življenju. Leta 1995 je postal guverner Teksasa, od tam pa je bila le še stopnička do Bele hiše, prag te pa je kot republikanski predsednik prestopil že leta 2001 in tam ostal dva zelo burna mandata. Laura se je v svoji vlogi prve dame posvetila izobrazbi otrok, pismenosti in zdravju, George pa je, kot ga še danes mnogi obtožujejo, netil vojne na Bližnjem vzhodu. Kljub udrihanju javnosti po prvi družini ta nikoli ni razpadla, Laura pa je možu zvesto in predano stala ob strani. Ker se za prvo damo tako spodobi, je poudarjala, kar pa seveda ne pomeni, da nima svojega mnenja. Tako ni nikoli skrivala, da je podpornica splava in istospolnih porok, kar bi njen mož, če bi le imel to moč, odločno prepovedal. 

Rodbina Bush je nedvomno ena najmočnejših sodobnih političnih dinastij v ZDA, ki se je kljub številnim kritikam predvsem z demokratske strani vrsto let obdržala na samem političnem vrhu. To je potrdilo tudi javno žalovanje ob smrti Georgea H. W. Busha novembra lani in še nekaj mesecev prej, ko se je poslovila njegova Barbara. Sloviti politični par je bil srečno poročen kar 73 let, zakon je pri Bushevih pač pomembna vrednota. Enako sta potrdili tudi Barbara in Jenna, hčerki Georgea in Laure, ki sta obe srečno poročeni; Jenna je v zakon vstopila leta 2008, Barbara pa lani, zavoljo ostarelega dedka sta z izbrancem celo pohitela pred oltar po samo nekaj tednih zaroke. Vzela sta se na družinskem posestvu Walker Point v Mainu, kjer Bushevi že več kot stoletje gostijo pomembne goste, prirejajo zabave in ohceti, slavijo obletnice in preživljajo poletja stran od medijskega vrveža.