Za začetek: katera je vaša asociacija na koledar?

Lunin koledar. Položaj nebesnih teles vpliva na naše razpoloženje in delovanje. Luna premika morja in jaz se premikam z njo.

Spomnim pa se svoje prve vloge, ko sem bila stara šest let in sem kot Rdeča kapica skakljala po odru. Z otroškim navdušenjem sem se počutila igralko. Igralko. Z veliko začetnico. 

Zaobljube. Jih delate? Ali verjamete, da se vendar vse izteče tako, kot se mora?

Prepusti se toku in zaupaj. V to verjamem. Kakor tudi verjamem, da nas nekdo vodi in ščiti. Pri meni je to vesolje. Jaz v vesolje pošiljam svoje želje in svoje zaobljube, svoje stiske in strahove. Prepričana sem, da je na koncu vendar vse tako, kot mora biti.Oče mi je vedno govoril … Mami pa je rekla …

Oče: »Zdrži!«

Mami: »Zadihaj!«

Nešteto naključij me je pripeljalo do trenutka, ko sem se zavedela, da je igra del mojega vsakdana. 

Česa nas lahko naučijo samo otroci?

Svobode. Tega, da si navdušen nad vsem, kar se ti dogaja, da z radovednostjo stopaš v življenje, da se neutrudno boriš za vsako stvar, v katero v tistem trenutku verjameš.Trenutek, ko ste vedeli, da boste igralka ...

Znašla sem se v tem poklicu brez načrtovanja korakov na tej poti. Nešteto naključij me je pripeljalo do trenutka, ko sem se zavedela, da je igra del mojega vsakdana. Spomnim pa se svoje prve vloge, ko sem bila stara šest let in sem kot Rdeča kapica skakljala po odru. Z otroškim navdušenjem sem se počutila igralko. Igralko. Z veliko začetnico.

Krka, Trst ali Ljubljana?

Krka, Trst, Ljubljana ... In še in še.

Prava ljubezen je tista, ki ne pričakuje nič v zameno. 

Prava ljubezen je …

Ljubezen, ki ne pričakuje nič v zameno.Po čem bo dišal dom decembra?

Po cimetu, poprnjaku, smreki, pomarančah. In po ljubezni, seveda!

Največja odločitev, ki jo lahko v življenju sprejmeš, je ta, da v vsakem trenutku izbereš, da si dobre volje. 

Življenjski moto?

Jih imam veliko. Vsako življenjsko obdobje ima svoje hite. Zdaj mogoče – dobra volja je najbolja. Oziroma: Največja odločitev, ki jo lahko v življenju sprejmeš, je ta, da v vsakem trenutku izbereš, da si dobre volje. (Voltaire)

Pričakovanja … Ali: kaj je tisto, kar naj bi prinesel novoletni čas in zaradi česar verjamete v praznike?

Bleščice po ulicah, na nebu in v srcu.