Čeprav je zdaj s finančnega vidika vse težje. Zaradi uredb je morala predstave premakniti v boljše čase. Zaskrbljena je, a v naši družbi je takšna, kot smo si jo predstavljali od nekdaj – nasmejana, z izrednim smislom za humor, v vseh pogledih sijoča ženska. 

Moja največja razvada je …

… nezaslišana! Nikakor ne morem zaspati, če pred spanjem ne pojem kaj sladkega. Ves dan nič in potem pred spanjem. Najraje kake dobre pralineje. Včasih grem celo tako daleč, da si zvečer naredim sladico. Mislim, da sem resna odvisnica. (smeh) 

Obožujem duhovite moške in moške, ki še znajo biti džentelmeni, omikani. To mi je neskončno seksi. 

Kaj vas je nazadnje najbolj razveselilo?

Pisana pletena odejica za rojstni dan, podarila mi jo je draga prijateljica, ki jo ljubkovalno kličem druga mama.

Česa ne bi nikoli pojedli?

Žuželke, kače, krokodila pa kakšnih čudnih, sluzastih rastlin. Sicer pa imam rada visoko kulinariko, sem nepoboljšljiva gurmanka, uživačka in strašno rada pokušam nove stvari. Uživam tudi v tem, da je estetsko postreženo in da ponekod dodajo tudi vonjave, ko ti ponudijo sladico. Vsa čutila so pomembna: vid, okus in vonj. Z vsemi uživam v hrani. 

Moje življenje bi bilo popolnoma drugačno, če bi …

Pred dvajsetimi leti zbrala dovolj denarja za podiplomski študij muzikala v Guildfordu pri Londonu, kamor sem bila takrat sprejeta. Malo ljudi ve, da imam končano nižjo glasbeno šolo za klavir, prvi letnik srednje šole za jazz petje in da sem pisala pesmi. 


Ste izjemno postavni. Geni ali veliko truda?

Eno in drugo. A moji ljubi geni imajo tudi zapis, da narastem kot buhtelj, ko malo bolj globoko pogledam v krožnik ogljikovih hidratov! Prej ni bilo težav, kmalu po štiridesetem letu pa sem morala začeti paziti na to, kaj pojem in koliko, gibam pa se že od nekdaj. Dasiravno sezonsko, a vendarle. Veliko več hitro hodim, najraje plešem. Ples je za telo in duha. Skratka, brez nič ni nič. Treba je tudi paziti, ljube moje.

Ste letos, ko smo vsi nekako več potovali po Sloveniji, odkrili kakšen nov kraj, ki vas je še posebno očaral?

Slovensko Istro – Brezovico pri Gradinu, Pregaro, Abitante. Čudoviti kraji in zelo posebni ljudje. Gostoljubni, prijazni in izredno neobremenjeni. Že dolgo nisem toliko pela in plesala. Tja me je povabila prijateljica, saj od tam izhaja njen oče, ki je glasbenik, in se zato pesem pri njih doma razlega vse dneve in noči. 

Kaj najprej opazite na moškem?

Oči. Ali iskrijo. Takoj zatem ustnice. Najraje polne, ki se rade razlezejo v širok nasmeh. Toplino in obvezno smisel za humor. Obožujem duhovite moške in moške, ki še znajo biti džentelmeni, omikani. To mi je neskončno seksi.

Vas je lažje nasmejati ali spraviti v jok?

Verjetno nasmejati. Resda jočem pri vsakem čustvenem filmu, a ko me stvari zares prizadenejo, rada skrivam solze, sem tipična rakica. Vendar si po novem več dovolim. V jok me spravi, ko me prizadene oseba, ki mi je blizu in je to povezano s krivico, ki mi jo dela. Težko prenašam krivico. 

Trenutno, priznam, me je v jok spravil ponižujoč, sovražen, krivičen odnos oblasti do mojega dela. Nobenega poklica zadnje čase ne pljuvajo tako kot umetniškega. Kot da se moram opravičevati in sramovati, ker sem umetnica. 

Kaj pa poslovna krivica?

Trenutno, priznam, me je v jok spravil ponižujoč, sovražen, krivičen odnos oblasti do mojega dela. Nobenega poklica zadnje čase ne pljuvajo tako kot umetniškega. Kot da se moram opravičevati in sramovati, ker sem umetnica. A vse, kar sem, sem si prigarala sama in pošteno delam, da lahko občinstvu dam samo najboljše. In to boli.

O čem, menite, bi trenutno morali pošteno razmisliti vsi Slovenci?

O človekovih pravicah, priborjenih pravicah, v katere se posega in se jih poskuša odvzeti, o sodobnem suženjstvu, demokraciji in svobodi izražanja, v katero se posega in jo nekateri želijo le enostransko, o besedah, zapisanih v ustavi. O tem, da za grehe tistih na vrhu in položajih plačujemo nedolžni, o vrednotah, od katerih se oddaljujemo. Morda o tem, da moramo prebrati Sveto pismo in razumeti, kaj je prava pot, da postanemo boljši ljudje. Potem končno ugasnimo televizor in vstanimo s kavča.