»Imam pomembno informacijo! Jutri popoldan (po vašem času) končno prejmem zdravilo, do katerega ste mi pomagali VSI VI!️ Nato bom potreboval nekaj dni počitka, zato se oglasim naslednji teden. Hvala Slovenija!!« sta na Facebooku danes zapisala 26-letni oče Matteo Zudich in 30-letna mati Ana Jerak, ki iz Amerike redno pošiljata novičke o napredovanju zdravljenja njunega 22-mesečnega sinka Krisa Zudicha


Kris potrpežljivo in pogumno prestaja vse preiskave, ki jih opravljajo na kliniki UCLA v Los Angelesu, kjer bo prejel tudi najdražje zdravilo v zgodovini zolgensma (stane skoraj 2,3 milijone evrov), ki mu lahko spremeni življenje. Kris namreč trpi za najhujšo obliko spinalno mišične atrofije, zolgensma, ki je trenutno dostopno le v ZDA, pa edino na svetu v telo vnese dodaten genski material ter tako pomaga, da v telesu nastane beljakovina, ki bolnikom z SMA primanjkuje. 


Na fotografijah, ki jih mlada starša redno objavljata iz Amerike, je Kris pogosto nasmejan in žarečih oči, čeprav starša pravita, da je najlepše seveda doma, pa je očitno, da je uresničitev sanj o lepši prihodnosti sina, družinici vlila novih moči in upanje. 


Preberite še: 

Nagradna igra: Z Merkurjem vam polepšamo praznike