Meghan je popadke dobila v zgodnjih jutranjih urah, princ Harry pa ji je vse od tedaj stal ob strani. Porod se je odvijal doma, kot sta si želela starša v pričakovanju, vse oči pa so bile uprte v posestvo Windsor, kjer imata Harry in Meghan svoje gnezdece v rezidenci Frogmore Cottage. Pri porodu sta bili prisotni še babica in dula, pa tudi Meghanina mati Doria Ragland, ki je v pripravah na rojstvo prvega vnuka na Otok prispela že pred nekaj tedni. 

Le slabo uro po novici, da Meghan rojeva, se je oglasil princ z oznanilom, da je njegova soproga povila dečka. Harry je novinarjem še sporočil, da je bilo rojstvo sina najčudovitejša izkušnja, kar si jih je mogoče zamisliti. Britanski princ je dejal tudi, da bosta verjetno s soprogo svojega prvorojenca javnosti prvič pokazala čez dva dni, ko bi lahko sporočila tudi njegovo ime. Iz Buckinghamske palače so tik za tem sporočili, da je Meghan dečka, ki je ob rojstvu tehtal okoli 3,3 kilograma, rodila okoli 5.30 po krajevnem času (6.30 po srednjeevropskem). 

Harryjev prvorojenec, ki bo znan pod nazivom grof Dumbartonški bo sedmi v vrsti za britanski prestol, prva pa je bila, kot veleva tradicija, o rojstvu obveščena njegova prababica kraljica Elizabeta II. (zanjo je to že osmi pravnuk), šele nato ostali člani kraljeve družine in bližnji sorodniki porodnice.